Muren buiten

10 resultaten

10 resultaten

De juiste gevelverf kopen? Of vragen rond gevel schilderen?

We maken je kort wegwijs bij het buitenmuur schilderen.
Voor gevels kies je beter meteen een duurzame muurverf voor buiten. En daarvoor zit je bij colora perfect. Maar er is meer. We geven je graag wat uitleg bij het waarom van een buitenmuur schilderen. We helpen je de juiste gevelverf kiezen. We lichten kort de mogelijke voor- of nabehandelingen toe (voorstrijkmiddel, primer buitenmuur of buitenmuur waterdicht maken). En we bekijken de ideale weersomstandigheden bij het gevel schilderen.

Waarom je gevel schilderen?

Gevelverf beschermt je bakstenen. Tegen verwering onder invloed van temperatuur, vocht, vuil of groenaanslag. Je zorgt voor een beschermlaag. Je buitenmuur schilderen voorkomt ook gevelschade en vorstschade. Kies je bovendien voor onze kwaliteitsvolle gevelverf, dan ben je voor 10 jaar gerust. Want colora geeft je als enige 10 jaar garantie op de hechting van je muurverf voor buiten bij het aanbrengen volgens technisch advies. En een strak geverfde gevel geeft je woning natuurlijk ook heel wat cachet!

Welke gevelverf kiezen?

- Klassieke gevelverf: Sublimat en Sublisatin

Klassieke gevelverf heeft een enorm lange levensduur en is heel goed onderhoudbaar. Je kan ze gewoon afschrobben. Maar vaak hoeft dat niet. Want deze gevelverf biedt ook een goede bescherming tegen groenaanslag. Een zeer duurzame muurverf voor buiten, dus. Met de Subli-verven kies je op vlak van kwaliteit voor de beste verf voor buiten.

- Kalei voor extra karakter : Calime en Pastime

Naast de klassieke afwerking met gevelverf kan je ook je gevel kaleien. Kalei zorgt voor een korrelig, gevuld effect. Je krijgt hierdoor de charme van een karaktervolle, authentieke gevel. Doordat kalei water opneemt en weer loslaat, ontstaat er ook een levendig effect. Wil je kalei kopen? Dan is Calime een uitstekende keuze. En met Pastime kies je voor een gevelverf die het midden houdt tussen kalei en klassieke gevelverf. Lees meer over je gevel kaleien op onze blogpagina over kaleiverf.

- De grondlaag en de nabehandeling?

Zet altijd eerst een primer op je buitenmuur. Met Subliprim heb je meteen de duurzaamste beet en kan je zonder zorgen je buitenmuur verven. Met één laag Sublimat of Sublisatin gevelverf is je gevel gedekt. En colora geeft je 10 jaar garantie op de hechting wanneer uitgevoerd volgens technisch advies. Zo zeker zijn we de kwaliteit van onze muurverf voor buiten. Is je muur permanent vochtig? Dan kies je best voor een fixerende grondlaag, zoals Epofix. Nadien je muur waterdicht maken, kan je met Rainbock Classic of met de rolbare variant Rainblock Gel.

In welk seizoen je gevel schilderen?

In België zijn de weersomstandigheden vrij veranderlijk. Wat is de invloed van weer op je schilderwerken? Werk bij voorkeur bij temperaturen boven de 10°C, anders droogt de gevelverf erg langzaam. Laat de wind ook eerst wat gaan liggen. Anders droogt je gevelverf te snel en is ze moeilijker te verwerken. En vermijd regen. Dus je wacht beter tot na de winter. Want hoe droger de ondergrond, hoe mooier het eindresultaat. Al drogen onze Subli-verven erg snel. Na enkele uren zijn ze bestand tegen lichte regen. Vind meer tips rond gevel verven en verf voor buitenmuur vind je hier. Bekijk hoe je je gevel kan schilderen in 10 stappen.

TOP