Hout buiten

5 resultaten

5 resultaten

Wil je houtverf of beits kopen voor buiten?
Dit kan je helpen om de juiste buitenverf te kiezen!

Ben je van plan om buiten hout te schilderen? Zorg dan zeker dat je de juiste houtverf voor de juiste toepassing gebruikt. Want er zit in houtverf buiten en binnen wel wat verschil. Buitenverf hout heeft een andere toepassing dan buitenbeits, en acrylverf op hout aanbrengen, zorgt dan weer voor een andere verwerking dan bijvoorbeeld een synthetische lak. Hieronder geven we aan de hand van enkele vaak gestelde vragen wat toelichting over welke verf voor hout buiten voor welke toepassing de beste is.

4 vaak gestelde vragen rond hout verven buiten en beitsen

1. Waarom moet ik buitenhout schilderen?
Hout buiten dat geen laag houtverf heeft gekregen, verweert, verkleurt, wordt rot en splijt. Onder invloed van temperatuurverschillen, vocht, schimmels, uv-licht, enzovoort. Houtverf – of we nu spreken over buitenverf hout, buitenbeits of acrylverf op hout – zorgt ervoor dan deze factoren slechts beperkt effect hebben op het buitenhout. Voor langere of kortere tijd, afhankelijk van de gebruikte houtverf of beits. Wil je het liever niet schilderen maar wel behandelen tegen vochtschade? Dat kan. Met Woodmask Sealer beschermt je hout makkelijk tegen vocht- en vorstschade.

2. Wat zijn de voor- en nadelen van lakken?
Buitenverf hout of houtlak legt een dikke harde laag óp je hout. Het resultaat is een erg


slijt- en krasvast verfoppervlak. De houtstructuur is niet meer zichtbaar, want die zit onder de houtverf. Het voordeel is dat je buitenhout letterlijk tegen een stootje kan. Het nadeel is dat buitenhout leeft. Dus de harde, onflexibele verflaag gaat uiteindelijk wel barsten vertonen.

1. Wat is hout beitsen en waarom is het een heel duurzame oplossing voor buitenhout?
Je wil houtverf kopen en je vraagt je af welke verf voor hout buiten nu de beste oplossing biedt? Overweeg dan zeker om je hout te gaan beitsen. Hout beitsen is een duurzame én een esthetische oplossing. Beits heeft enerzijds de eigenschappen van olie: beits dringt binnen in de houtvezels en beschermt het hout. Anderzijds kan je met beits je hout kleurgeven zónder de houtstructuur te verliezen. Het krijgt een combinatie van houtgevoel én kleur. Dus met dekkende beits maak je van je tuinhuis, schutting of tuinmeubelen makkelijk een originele eyecatcher. De beits laat het hout toe om te ademen en gaat niet barsten zoals lak. Ga je hout beitsen? Kies voor een orelborstel. Daarmee verf je snel dikke lagen en gaat de klus snel vooruit.

4. Watergedragen of solventgedragen houtverf of lak voor buiten?
Welke verf voor hout buiten is de beste keuze? Het hangt ervan af waar je hout buiten het meest onderhevig aan is. Een solventgedragen variant is slijtvaster dan watergedragen houtverf, maar ook minder milieuvriendelijk. Een verf op waterbasis vergeelt dan weer niet zoals solventverven. Maar hou er wel rekening mee dat watergedragen houtverf en acrylverf op hout een stuk sneller drogen, terwijl je bij solventverf de tijd kan nemen en nog strepen kan wegwerken.


slijt- en krasvast verfoppervlak. De houtstructuur is niet meer zichtbaar, want die zit onder de houtverf. Het voordeel is dat je buitenhout letterlijk tegen een stootje kan. Het nadeel is dat buitenhout leeft. Dus de harde, onflexibele verflaag gaat uiteindelijk wel barsten vertonen.

3. Wat is hout beitsen en waarom is het een heel duurzame oplossing voor buitenhout?
Je wil houtverf kopen en je vraagt je af welke verf voor hout buiten nu de beste oplossing biedt? Overweeg dan zeker om je hout te gaan beitsen. Buitenbeits is een duurzame én een esthetische oplossing. Buitenbeits heeft enerzijds de eigenschappen van olie: beits dringt binnen in de houtvezels en beschermt het hout. Anderzijds kan je met buitenbeits je hout kleurgeven zónder de houtstructuur te verliezen. Het krijgt een combinatie van houtgevoel én kleur. Dus met dekkende beits maak je van je tuinhuis, schutting of tuinmeubelen makkelijk een originele eyecatcher. De beits laat het hout toe om te ademen en gaat niet barsten zoals lak. Ga je hout beitsen? Kies voor een orelborstel. Daarmee verf je snel dikke lagen en gaat de klus snel vooruit.

4. Watergedragen of solventgedragen houtverf of lak voor buiten?
Welke verf voor hout buiten is de beste keuze? Het hangt ervan af waar je hout buiten het meest onderhevig aan is. Een solventgedragen variant is slijtvaster dan watergedragen houtverf, maar ook minder milieuvriendelijk. Een houtverf buiten op waterbasis vergeelt dan weer niet zoals solventverven. Maar hou er wel rekening mee dat watergedragen houtverf en acrylverf op hout een stuk sneller drogen, terwijl je bij solventverf de tijd kan nemen en nog strepen kan wegwerken.

TOP