Vliesbehang

6 resultaten

6 resultaten

Vliesbehang: behangen met vliesbehang van colora

Vliesbehang heeft talloze voordelen. Vliesbehang schilderen is makkelijker, het zorgt voor een strak eindresultaat en het spaart je heel wat geld uit. Het is overigens vrij eenvoudig aan te brengen, eens je de techniek beet hebt. En dankzij de Soft Touch Formule van het vliesbehang van colora zit je hier meteen juist voor beste renovatie vliesbehang op de markt. Het renovlies behang van colora werd ontwikkeld op maat van het gebruiksgemak.

De voordelen van vliesbehang

Je muren voor het schilderen behangen met vliesbehang is meer dan de moeite waard. Om te beginnen is vliesbehang schilderen makkelijker dan rechtstreeks op de wand schilderen. Vliesbehang of renovlies heeft een veel gelijkmatigere inzuiging dan bijvoorbeeld pleisterwerk. Hierdoor heb je geen last van strepen of kleurschakeringen. Schilderen kost je dus minder moeite. Bovendien scheelt het in de portemonnee. Want muren die minder verf absorberen, hebben natuurlijk minder verf nodig. Renovlies behang heeft ook nog een ander voordeel. Je muren kunnen sneller tegen een stootje en zijn minder krasgevoelig. Want pleisterwerk is vrij gevoelig. Een kleine hapering is voldoende. En temperatuursverschillen zorgen op termijn ook voor kleine scheurtjes. Dit vermijdt je met vliesbehang. De verffilm blijft mooi intact als je eerst gaat vliesbehang plaatsen.

De Soft Touch Formule van het vliesbehang van colora

Behangen met vliesbehang van colora heeft nog een groot voordeel. Dankzij de Soft Touch Formule. Dankzij deze vernieuwende non-woven technologie voelen de drie soorten vliesbehang Initiovlies, Optivlies en Topvlies niet als papier, maar als textiel. Dit maakt het renovlies behang heel plooibaar. En maakt het


vliesbehang aanbrengen een stuk makkelijker. Je werkt met dit vliesbehang snel en zonder kreuken. Zelfs in de kleine hoekjes, achter radiatoren en rond buizen. De formule zorgt bovendien voor een minimale en erg gelijkmatige inzuiging. Dit maakt het vliesbehang overschilderbaar met weinig verf. Dus strak werk gecombineerd met maximaal rendement.

Magneetvlies of magnetisch glasvezelbehang

Glasvezelbehang om papieren of foto’s aan op te hangen? Met magnetisch glasvliesbehang kan het. Door de unieke samenstelling van het glasvezelbehang kan je met magneten allerhande objecten rechtstreeks aan je vliesbehang aanbrengen. De set sterke magneten van colora is hiervoor uitstekend geschikt.

 

Vliesbehang plakken

Wil je vliesbehang plaatsen, ga dan eerst het oude behang verwijderen. Anders loop je het risico dat de oude behangstructuur of oneffenheden na een tijdje door het vliesbehang heen drukt. Behang verwijderen doe je best met afweekmiddel of met een afstomer. Zo voorkom je schade aan de ondergrond. Vul nog even de oneffenheden op met afwerkplamuur en laat uitdrogen. Nu kan je het vliesbehang plaatsen. Snij vooraf je stroken en snij ze breed genoeg. Zo kan je nog makkelijk bijsnijden. Breng de behanglijm in voldoende brede stroken aan op de muur, zo verzeker je hechting van je vliesbehang over de hele breedte. Kleef het renovlies van boven naar onder aan langs vooraf getekende loodlijnen op de muur. Breng zeker geen behanglijm aan op renovlies behang zelf. Nu kan je het vliesbehang schilderen.

TOP