Grondlagen

20 resultaten

20 resultaten

5 goede redenen om voor de beste grondverf te kiezen.

De beste primer verf kopen? Goeie grondverf legt de basis voor de rest van je schilderwerk. Waarom primer kopen? Wil je niet om de haverklap opnieuw je muur schilderen? Zorg dan altijd eerst voor degelijke grondlagen. De prijs van een primer verf is méér dan de investering waard. Bekijk hoeveel lagen primer op de muur je nodig hebt.

Waarom zijn grondlagen nu zo belangrijk? 5 redenen!

- Ten eerste bespaar je dankzij je grondverf er verf uit voor je afwerkingslagen. Een ondergrond meestal zuigt verf op. Als je met een primer mdf gaat schilderen, dan trekt een deel van je grondverf in de mdf-plaat. De opgedroogde primer verf sluit nu mooi de ondergrond af. Hieronder treedt dit inzuigingseffect bij de eindlaag niet meer op. Dus je spaart geld uit!
- Een tweede reden om eerst grondlagen te schilderen, is dat je vuile deeltjes en inhoudsstoffen uit de ondergrond isoleert. Hierdoor voorkom je dat vuil na een tijdje doorslaat in je afwerkingslaag.
- Maak meteen grondig komaf met vochtkringen en alcoholstift. Als je op een “beschreven” gyproc primer plaatst, dan werk je stift efficiënt en voordelig weg. De primer verf verhindert dat je extra afwerkingslagen moet plaatsen om hardnekkige vlekken weg te werken.
- Het gebruik van grondverf voorkomt verfbanden. Het inzuigingseffect kan ongelijkmatig optreden. Zonder grondlaag verf op de ondergrond plaatsen kan zorgen voor kleurschakeringen die je nog moeilijk wegkrijgt.
- Grondverf is een voordelige eerste kleurlaag en ze kan zorgen voor een perfect gedekt eindresultaat. Want wie zegt dat primer verf wit moet zijn?

 

TOP