Voegen, vullen en plamuren

Resultaten 1 tot 24 van 43 in totaal

Pagina:

Resultaten 1 tot 24 van 43 in totaal

Pagina:

Een goed eindresultaat begint bij goede plamuur en eindigt bij kwalitatieve voegkit

Plamuur is een basisproduct. Voor je met schilderen kan beginnen, ga je altijd eerst je muur egaliseren of je muur stucen met plamuur of vulmiddel. Afhankelijk van de diepte van de oneffenheden. Bij gyprocplaten plamuur je dan weer eerst de boorgaten en voegen dicht. Wil je niet eindeloos laag na laag blijven stucen, zorg dan voor een kwalitatieve en vooral voor de juiste plamuur. Na je schilderklus maak je kleine kieren en tussenruimtes dicht met siliconenkit of acrylaatkit. Strijk de voegkit af met afstrijkmiddel en je zet de kers op de taart met een perfecte afwerking.

Vullen en plamuren

De ondergrond kan intact zijn, maar vaak heb je te maken met putten en gaten. Dan je hem eerst stucen of herstellen met vulmiddel of plamuur. Afhankelijk van de grootte van de gaten kies je voor dikker vulmiddel of fijne afwerkplamuur. Voor binnen kan je gerust kiezen voor Ardex A 826 of de Ardex A828. Bij gevels kies je voor de varianten op cementbasis. Die zijn weersbestendig en gaat niet uitzetten. Zo voorkom je barsten. Breng met een plamuurmes of spatel de plamuur aan en strijk egaal af. Afhankelijk van de schade laat je uitdrogen na het stucen en breng je nog een laag plamuur aan. De kleine oneffenheden werk je ten slotte weg met afwerkplamuur.

Houtplamuur, houtvuller en kneedbaar hout

Hout plamuren doe je bij kleine oneffenheden of boorgaten in het hout.


Daarvoor gebruik je houtplamuur. Dit type plamuur verzekert een zeer goeie hechting in het hout en laat je toe het hout perfect egaal te schuren. Fijne houtvuller strijk je af met een klein plamuurmes. Grotere houtspleten of putten in het hout vul je beter op met kneedbaar hout. Deze reparatiepasta is verkrijgbaar in verschillende kleuren en zorgt voor een mooi resultaat.

Gyproc plamuur

Wil je de naden van gipsplaten voegen met plamuur? Plak deze dan eerst af met voegband. Vul dan door de voegband de voegen op met plamuur. Met een plamuurmes druk je de plamuur door de voegband. De voegband houdt de plamuur vast en zorgt ervoor dat hij niet te diep in de voeg trekt. Anders blijft de holte van de voeg zichtbaar.

Afwerken en lijmen

Op zoek naar lijmkit, siliconenkit of acrylaatkit? Ook dit vind je bij colora. De voegkit van BOSS paints is een heel hoogwaardige afwerkkit. Niet krimpend, overschilderbaar, acrylaatkit of siliconenkit, voor buiten of voor binnen, je vindt het allemaal. Ook 2 componenten lijm vind je hier. Wil je metaal lijmen, pvc lijmen of glas lijmen? Met Parabond heb je een ultrakrachtige montage lijm ter beschikking. Met Cox kies je bovendien voor een praktisch kitpistool of spuitpistool. Hierbij heb je de keuze tussen een basisversie of een volledig professioneel spuitpistool met drukregelaar. Klaar met plamuren? Dat is het tijd om een primer of kleur te kiezen. Ofwel om je keuze te maken tussen één van onze mooie behangen!

TOP