Behangbenodigdheden

16 resultaten

16 resultaten

Behangpapier verwijderen en behang aanbrengen? Zo ga je te werk.

Het verwijderen van oude behanglagen

Wil je oude lagen behangpapier verwijderen? Dan heb je drie mogelijkheden. Je kan behang verwijderen door met een behangstomer af te stomen. Je kan behangpapier verwijderen door het met afweekmiddel, zoals de afsteekmes verder los te maken van de muur. Heb je te kampen met een hele hardnekkige behanglijm? Dan kan je opteren om de muur meteen opnieuw te plamuren. Het lostrekken van een harde lijmlaag kan er immers voor zorgen dat een groot deel van de oude plamuurlaag afbrokkelt. Zo speel je op veilig.

Behang of vliesbehang plaatsen: wat heb je nodig?

Wil je gaan behangen? Zorg dan eerst dat je alles bij de hand hebt. Een goede behanglijm of vliesbehanglijm zoals BOSS paints behanglijmof Perfax behanglijm, een behangspatel, een lijmborstel of een rol voor behanglijm. Zorg ook voor een breekmes of een behangschaar. Met een breekmes of behangschaar kan je de stroken het makkelijkst netjes doorsnijden. Zorg ook voor een aandrukrol of naadroller. Hiermee kan je de naden tussen de stroken behangpapier mooi effen rollen.

Het behangen op diverse ondergronden

Als je gaat behangen, hou dan rekening met de ondergrond. Voor je op


pleisterwerk gaat behangen, zorg je altijd eerst dat je 100% zeker bent dat de plamuur helemaal uitgedroogd is. Zoniet kan de behanglijm ervoor zorgen dat het pleisterwerk loskomt. Ga je vliesbehangen op mdf, hout of gipsplaten? Goed idee, zo vermijd je dat de naden en boorgaten zichtbaar blijven na je schilderwerk. Werk dan met een voorstrijkmiddel. Zoniet, absorbeert de ondergrond anders erg veel behanglijm. Het kan zorgen voor hechtingsproblemen en blaasjes. Voorstrijkmiddel zorgt ervoor dat het hout of de gyproc minder gaat absorberen en dat de hechting op de behanglijm optimaal is. Zorg wel dat je de behangstroken goed aandrukt met een behangspatel of een aandrukrol of naadroller. Merk je na het uitdrogen van de behanglijm toch nog blaasjes op? Dan kan je dit verhelpen door met een lijmspuit wat behanglijm door de wandbekleding in te spuiten. Strijk na het inspuiten de blaasjes voorzichtig effen zodat het behang zich goed kan hechten.

Behang aanbrengen: zo begin je eraan

Begin met het snijden van je stroken behang. Snij ze zoveel mogelijk op voorhand. Zo kan je makkelijk doorwerken. Snij ze breed genoeg. Je kan altijd nog bijsnijden. Meet en teken loodlijnen met potlood verticaal op de muur, volgens de strookbreedtes. Zo kan je de stroken naadloos aanbrengen. Breng de behanglijm of het behangplaksel in voldoende brede stroken aan op de muur. Doe dit met een lijmborstel of een lijmroller. Lijm altijd de muur in, nooit de achterkant van het behangpapier. Breng van boven naar onder aan en zorg dat de naden niet overlappen. Ga na het aanbrengen nog even over het behang met de behangspatel en druk alle lucht eruit.

TOP