Je studentenkot personaliseren met verf: 3x anders

Als student breng je heel wat tijd door in je kamer of kot. Het is dus belangrijk dat je er jezelf helemaal thuis voelt én het past bij wie jij bent. Vaak wil je het low budget houden en niet al te grote werken uitvoeren of allerlei nieuwe meubelstukken aanschaffen. Gelukkige kan je met verf je kot op verschillende manieren pimpen naar een plek die helemaal jouw persoonlijkheid uitstraalt. We tonen je enkele opties.

Fijne kleuraccenten voor de spring-in-’t-veld

Soms is het verboden van de verhuurder om je kot te schilderen. In dat geval kan je wel wat kleur toevoegen aan bijvoorbeeld meubilair. Zo kan je toch met kleur spelen en een aantal accenten leggen die het geheel opfleuren.

 

Door het hoofdeinde van je bed te schilderen in een donker blauwgroen krijgt je kamer snel extra pit. Zeker als de muur erachter in een zacht off-white geschilderd is.

Andere accessoires zoals een ladder of rekje kan je eenvoudig nieuw leven in blazen door hier en daar een fel accentkleur toe te voegen. Zo krijg je een speels effect.

Bekijk hier de gebruikte producten.

Zacht en stijlvol voor de trendsetter

Je kan er ook voor kiezen om met meer dan één kleur te spelen op de muren. Bijvoorbeeld de lambrisering aan de muur schilderen in een zacht vergrijsde groentint die rondom de hele kamer wordt aangebracht.

Door het hoofdeinde van je bed mee te schilderen in diezelfde tint verdwijnt die mee in de kleur van de lambrisering.

Wil je graag een vleugje glamour toevoegen aan je kamer? Dan kan je bijvoorbeeld je plinten in een metallieke goudkleurige tint schilderen. Zo krijg je instant een chique effect.

Ook met zwart als accentkleur kan je elegante accenten leggen op bijvoorbeeld het nachtkastje of delen van de ladder. Samen met de zwarte schakelaars krijg je een plaatje dat klopt.

Bekijk hier de gebruikte producten.

Een originele wand voor de creatieveling

Met verf kun je ook je creativiteit de vrije loop laten. Dat kan je doen door bijvoorbeeld geometrische vormen op de muren te schilderen. Maar evengoed met bordverf of magnetische verf kan je heel wat leuk dingen doen. Bovendien kan je zo belangrijke zaken op je muren noteren of notities ophangen met magneten.

Je kan ervoor kiezen om de sfeer van de opkomende zon te creëren op je muur, klaar om de dag te beginnen. Hiervoor is de wand achter je bed ideaal. Dat effect krijg je door met zachte pasteltinten te spelen die een geborgen en rustgevend gevoel geven. Trek dit kleur door op een meubel, zoals hier de ladder, en je krijgt één mooi geheel.

Bekijk hier de gebruikte producten.

Hulp nodig om kleuren te combineren?

Je favoriete kleuren combineren is niet altijd even gemakkelijk. Twijfel je nog tussen enkele kleuren? Dan zijn kleurstalen de oplossing! Test eenvoudig uit hoe de kleuren in je kamer zullen staan. Probeer de kleurstalen op verschillende momenten van de dag en in verschillende hoeken van de ruimte. Kijk ook hoe de kleur verandert bij daglicht of kunstlicht. Zo krijg je vertrouwen in je kleurkeuze.

Bestel nu je kleurstaal >

TOP