Hoe magneetverf gebruiken in je interieur?

Magnetische verf is ideaal om je interieur een leuk en creatief karakter te geven. Muren die beschilderd zijn met magneetverf zien eruit als gewone muren, maar ze zijn wel superhandig: je kan er alles aan ophangen zonder je muren te beschadigen. Tekeningen in de kinderkamer of een hip memobord in de keuken? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Magnetische verf, wat is dat eigenlijk?

Magnetische verf is een verf op waterbasis die niet-roestende ijzerdeeltjes bevat waardoor de magneten blijven hangen. De verf zélf is dus niet magnetisch en kan daardoor ook geen storingen veroorzaken bij elektrische apparatuur zoals bijvoorbeeld bij computers.

De verf is alleen in het grijs verkrijgbaar, maar is overschilderbaar met een toplaag in diverse kleuren. Met een kleine pot magneetverf van 0,5 liter schilder je ongeveer 3m2 in (1 laag).

TIP: gebruik sterke magneten voor een optimaal resultaat.

 1. Magneten Set

  Magneten Set

  • extra krachtig

  • metalen uitvoering

  Vanaf € 15,05

  Bekijk detail

 2. Magneetverf

  Magneetverf

  • maakt elk oppervlak magnetisch

  • overschilderbaar

  Vanaf € 31,80 voor 0.5 L

  Bekijk detail

Ga creatief aan de slag met magnetische verf!

Het leuke van magnetische verf is dat je het in bijna elke kamer van je interieur kunt gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld in de keuken of op kantoor een trendy memobord maken met magneetverf. Op die manier hang je to-dolijstjes, foto’s en andere belangrijke informatie eenvoudig op waar iedereen ze kan zien.
Ook de speelhoek is de perfecte plaats om een magnetische muur te voorzien. Leg een verzameling aan van de leukste magneten in alle vormen en kleuren. Speelplezier gegarandeerd!

Aangezien je het magneetvlies van de magneetverf kan schilderen in een kleur naar keuze, kan je bijvoorbeeld ook opteren voor bordenverf. Zo combineer je het beste van twee werelden: de magie van magneten en schrijven op de muur met krijt.

Bovendien is magneetverf een fantastisch manier om kinder- en tienerkamers te pimpen. Tekeningen en posters kun je gemakkelijk ophangen en verwisselen zonder de muren te beschadigen (wat met punaises en plakband wel het geval is). Er bestaan ook A4-magneetvellen die in de printer passen. Zo kan je dus al je digitale werk printen en ophangen.

Magneetbehang of magneetverf?

Naast magneetverf kan je ook kiezen voor magnetisch glasvezelbehang. Het grootste verschil zit in het uitzicht als alles is afgewerkt. Met magneetbehang bekom je eerder een strakke afwerking terwijl magneetverf een lichte korrelige structuur vertoont.
 1. Magneetvlies Systexx

  Magneetvlies Systexx

  • magnetisch muurvlies

  • overschilderbaar

  • veel creatieve mogelijkheden

  Vanaf € 403,55 voor m22 effen - 0,95 x 2,6 m

  Bekijk detail

 2. Magneetverf

  Magneetverf

  • maakt elk oppervlak magnetisch

  • overschilderbaar

  Vanaf € 31,80 voor 0.5 L

  Bekijk detail

Op zoek naar nog meer originele ideeën met magneetverf of -behang? Ga snel langs bij de colora winkel in je buurt. Jouw colora-coach helpt je graag op weg met je project!
TOP