Maak van je badkamer een unieke ruimte

Badkamerinrichting geniet steeds meer aandacht want het is de ideale plek om te herbronnen in drukke en hectische tijden. Op zoek naar ideeën hoe jij jouw badkamer best kan inrichten? Wij geven je graag wat inspiratie.

Er wordt steeds meer belang gehecht aan de ideale badkamerinrichting. Sommige badkamers zijn zelfs echte wellnessparadijzen. De ruimte die men wil besteden aan de badkamer wordt ook steeds groter, meestal met een groter bad en een inloop- of regendouche. Trendy en comfortabel je badkamer inrichten is dus dubbel genieten.

Trends bij badkamerinrichting

Kleuren roepen emoties op. Ze zorgen voor sfeer en maken je badkamer uniek. De tijd van de cleane witte tegels is voorbij. Warme natuurkleuren en -materialen zijn steeds populairder. Koelere tinten zoals levendig blauw en mint- of smaragdgroen scoren de laatste tijd ook heel goed omdat ze ontspannend werken. In combinatie met een fris wit of zelfs met hout zorgt dit voor een opbeurend gevoel. En wat dacht je van metaalkleuren? Die zijn helemaal in en geven je badkamer een chique touch.

Badkamer klassieke wastafel muntgroen

Patronen en geometrische vormen zijn voorbijgestreefd. We kiezen steeds meer voor tijdloze tegels, al dan niet met een textuur, of voor natuurlijke materialen zoals natuursteen of rivierrots. Tegels moeten ook niet altijd recht geplaatst worden. Denk maar aan een leuk visgraatmotief dat meer schwung in de muur brengt. Ambachtelijke tegels met hier en daar onvolkomenheden geven je badkamer wat extra cachet. Uiteraard blijft marmer in de badkamer een topper. Wil je echt innovatief zijn, kies dan voor de ‘betonlook’. Hout zorgt dan weer voor een warme sfeer en komt ook steeds vaker voor.

Badkamer marmeren bad Badkamer badkuip en houten plankenvloer

Zweer je toch bij een neutralere kleur aan de muren? Met keramiek en badkamermeubels in levendige kleuren zorg je toch voor die extra blikvanger. Of werk met leuke accessoires om te personaliseren, zoals handdoeken in een gepaste kleur, een gewei als handdoekenrek, een badkamermeubel in een accentkleur of een unieke kraan. Chromékranen maken nu trouwens plaats voor mat gouden kranen of zelfs zwarte kranen.

Badkamer Handdoek over bad

Verf in de badkamer

Een badkamer blijft een vochtige ruimte met condens en de verf moet hiertegen bestand zijn. Schilder badkamers bij voorkeur met een vochtbestendige verf, een muurverf met een (hoge) zijdeglans. Dit type verven neemt weinig vocht (condens/stoom) op en ze zijn minder gevoelig voor schimmelontwikkeling. Een gouden tip: hoe hoger de glans, hoe beter!

Topsoft, Bolatex en Optisatin zijn voorbeelden van ideale badkamerverven. Wil je de muurverf helemaal laten doorlopen tot in de douche of aan het bad? Kies dan voor het Aqua Sensa-verfsysteem. Zo integreer je de douche of het bad optimaal in het geheel.

Let er bij het schilderen op dat de ondergrond volledig droog is. Voorzie tijdens het schilderen een goede verluchting en liefst een voldoende hoge temperatuur. Er zal zo minder condens neerslaan op de muren en zo heb je minder kans op schimmelvorming.

Badkamer inrichten

Tips bij het inrichten van je badkamer:

Badkamer met rode faience-tegels

  1. Heb je een kleine badkamer en wil je die groter laten lijken? Een inloopdouche waarbij de vloer doorloopt in de douche zorgt voor een verruimend effect. Of creëer extra ruimtegevoel met grote spiegels, lichte neutrale kleuren en een sobere inrichting.

  2. Opgelet met kleur en spiegels want de gespiegelde kleur heeft een ruimtelijk effect op de badkamer. Het bepaalt zelfs hoe jij eruit ziet in de spiegel. Warme kleuren zorgen ervoor dat je er goed uitziet, terwijl koude kleuren je bleker laten lijken. Kies dus best een neutrale kleur om in de spiegel te laten reflecteren.

  3. Ben je die oude typische faiencetegels beu? Geen probleem! In enkele stappen zorg je met een likje verf voor die nieuwe frisse look.

  4. Liever geen verf op de muur zelf, maar eerder op vliesbehang? Dat kan, maar alleen op plaatsen waar er geen waterspatten kunnen komen.

  5. Kies je badkameraccessoires steeds in kleuren die bij de badkamer passen om de harmonie te versterken. Werk het geheel af met een leuke plant. 

Om in alle rust van je badkamer te kunnen genieten, zijn de looks belangrijk maar blijft functionaliteit prioritair. Zorg voor een duidelijk, eenvoudig maar vooral praktisch ontwerp met voldoende bergruimte om alles netjes op te bergen. Kies dus jouw favoriete stijl, maar hou je focus steeds op gemak en comfort.

Badkamer inrichten

 

Zie je de inrichting van jouw badkamer nog niet helemaal voor je? Installeer dan snel onze moodboardapp. Die zet je helemaal op weg naar jouw persoonlijke welnessbadkamer. Of kom langs in één van onze winkels voor advies op maat.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Bolatex
  • condensbestendige eindlaag voor vochtige ruimtes

  • keukens en badkamers

  • heel goed afwasbaar

Vanaf € 21,04 voor 0.5 L

Detail

Reacties op:

Maak van je badkamer een unieke ruimte

Jouw reactie
  • * Verplichte velden