De mooiste kleuren om je badkamer te verven

Als je besloten hebt om de badkamer te verven en je de juiste badkamerverf gekozen hebt, is het tijd om een mooie kleur te kiezen voor je badkamer. De gebruikte badkamer kleuren bepalen immers welke sfeer er in de badkamer gecreëerd wordt.

Sfeervolle badkamer kleuren voor een oase van rust

Wie de badkamer ziet als een plaats om tot rust te komen en te ontspannen kiest best voor badkamer kleuren die naar de natuur verwijzen en kalmte symboliseren. Blauw is bijvoorbeeld een goede kleur voor de badkamer, aangezien blauw verwijst naar lucht en water. Blauw kalmeert, verfrist en verkoelt. Kleurvariant turkoois geeft de badkamer extra pit. Ook groen is overal in de natuur terug te vinden en is dus een ideale kleur om een oase van rust in de badkamer te creëren.

Daarnaast zijn zachte kleuren zoals lichtbruin en crèmekleuren een aanrader in de badkamer. Pas op met kleuren zoals rood en fel oranje. Dit zijn weliswaar warme kleuren, maar zijn net iets te actief om een ontspannen sfeer in de badkamer te brengen.

 • sfeervolle badkamer kleuren voor een oase van rust
 • zachte badkamer kleuren voor een oase van rust  

Levendige verfkleuren voor een actieve badkamer

De mooiste kleuren om je badkamer te verven

De badkamer hoeft echter geen rust uit te stralen en kan net zo goed dienen als actieve ruimte om te zorgen voor een snelle start in de ochtend. In een actieve badkamer kan je gerust opteren voor felle kleuren, op voorwaarde dat je ze beperkt tot één accentmuur. Oranje is bijvoorbeeld ideaal in dit type badkamers, aangezien het een warme, maar actieve kleur is die je goedgeluimd aan de dag doet starten. Ook fel roze, grasgroen en zonnig geel zijn ideale kleuren voor actieve badkamers.

Verfkleuren kiezen afhankelijk van je badkamer ruimte

Als je op zoek bent naar de juiste verfkleuren voor je badkamer, dien je ook rekening te houden met de grootte van je badkamer. Lichte pastelkleuren zijn bijvoorbeeld ideaal om een kleine badkamer ruimer te doen lijken, terwijl het in grote badkamers mogelijk is om te experimenteren met donkere kleurschakeringen. Door de spelen met lichte en donkere kleuren kan je heel wat leuke effecten in je badkamer creëren!

 • De mooiste kleuren om je badkamer te verven
 • De mooiste kleuren om je badkamer te verven

Badkamer kleuren kiezen: enkele tips!

Nog enkele tips als je badkamer kleuren kiest:

  • Let op met spiegels: de gespiegelde kleur heeft een ruimtelijk effect op de badkamer en bepaalt zelfs hoe je eruit ziet in de spiegel. Warme kleuren zorgen ervoor dat je er goed uitziet, terwijl koude kleuren je bleker laten lijken. Daarom kies je er best voor om een neutrale kleur in de spiegel te laten reflecteren
  • Heb je wit sanitair en witte badkamermeubels, dan zijn warme kleuren een aanrader. Deze kleuren zorgen er namelijk voor dat de badkamer niet te koud lijkt. Zijn er veel warme materialen aanwezig, zoals hout, dan zijn neutrale of koudere kleureneen betere optie
  • Kies je badkameraccessoires steeds in kleuren die bij de badkamer kleuren passen. Op die manier wordt de harmonie in de badkamer versterkt.

felle verfkleuren in de badkamer

 

Reacties op:

De mooiste kleuren om je badkamer te verven

Jouw reactie
 • * Verplichte velden