60ste colora opent de deuren

Bree en omstreken kan vanaf dit weekend zijn verfplannen flink wat kracht bijzetten. Een nagelnieuwe colora – onze winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints – opent er feestelijk de deuren. De 60ste colorawinkel.

Lokaal staat centraal

We zetten als Belgische keten van verfwinkels de expansie in ons land verder en Kris Peter Follon wordt het gezicht van colora in Bree. “Met hem kiezen we voor de zestigste keer voor een lokale uitbater”, legt Ivo Bossuyt uit, commercieel directeur van colora. “Die zeer persoonlijke, lokale aanpak is iets waar we altijd trouw aan blijven. De jongste colora zal de merkbelofte op dag één al waarmaken. Kris Peter levert al 5 jaar topwerk als colora coach voor meer dan 30 filialen, maar een eigen colora was echt zijn roeping. Follon is stevig verankerd in zijn regio en heeft binnen de sector een indrukwekkend netwerk uitgebouwd. Dat gedreven ondernemerschap is precies wat we zoeken,” aldus Bossuyt.

Het geheim achter de colora-formule

Eén blik op het logo op de gevel, een kijkje door de inspirerende etalageruiten: hier vind je je droomkleuren. Wat ronddwalen, je ogen de kost geven, elke colora-winkel moet inspireren. Wil je het liever wat laten bezinken? Dan zak je even weg in een fauteuil en blader je wat door inspiratieboeken.

“Maar er is meer dan dat”, gaat Ivo Bossuyt verder, sinds de opening van de eerste colora-shop in Brugge in 1981 staat advies geven centraal. Zo ook in Bree. “Met ons sterk product en het woord advies hebben we een unieke positie verworven ten opzichte van de doe-het-zelfketens. De familie Bossuyt – BOSS paints is nog steeds een familiebedrijf – heeft het woord verfadvies een heel nieuw betekenissenspectrum gegeven: van inspiratie, technisch verfadvies en workshops tot kleuradvies in de winkel én aan huis. Ook de aangename, klantvriendelijke winkelinrichting weerspiegelt de essentie van colora.”

De toekomst

En wat brengt de toekomst? “We willen nog meer omnichannel werken”, zegt Ivo Bossuyt. “De consument wil aankopen doen waar en wanneer het hem uitkomt. Hij of zij wil zich laten informeren en adviseren via alle kanalen die hem ter beschikking staan. Daar komen wij graag aan tegemoet. Zowel offline als online.” Een tweede pijler voor de toekomst: trouw blijven aan de eigen identiteit. “De persoonlijke, lokale aanpak en onze ijzersterke formule zijn de yin en yang van colora”, aldus Bossuyt.

Bekijk hier een videocompilatie van de geschiedenis van colora de verfwinkel: van de voorloper van het winkelconcept, over het ontstaan en de evolutie doorheen de jaren, tot wat colora vandaag is met als kers op de taart de 60ste winkel.

Praktische info

colora bree
Bocholterkiezel 46
3960 Bree (schuin tegenover EUROSPORT)
colora.bree@colora.be
T 089 73 85 16
Ma-vrij: 8.30u-12u en 13.30u-17u
Za: 9u-17u
Gesloten op donderdag en zondag

Winkel open vanaf zaterdag 13 januari 2018

Reacties op:

60ste colora opent de deuren

Jouw reactie
  • * Verplichte velden