Kleurvlakken in zachte tinten

Hou je van kleur in huis, maar stijlvol en niet overheersend? Dan kunnen de subtiele kleurvlakken en accentmuren van deze gerenoveerde rijwoning in Antwerpen je ongetwijfeld inspireren.

bewoners: Dena, Mathias en zoontje Cas

waar: Berchem

soort huis: Statige rijwoning

"Door de redelijk onverwachte maar geslaagde combinatie van een donkergroene sofa en een vintage geel zeteltje kregen we zin om meer kleur te integreren in onze woning"

Accentvlakken in je leefruimte

Een accentvlak in de terracottakleur Holy Terra brengt extra leven in de leefruimte. De tint bevalt Dena en Mathias zo erg dat ze varianten op de kleur hebben doorgetrokken in het hele huis.

Een makkelijk en efficiënte verf voor een accentvlak is het één-potsysteem Boss-one Mat, een matte primer en eindlaag in één pot.

Geometrische muurschildering in de hal

Een geometrische muurschildering in drie terracotta-achtige tinten is de eyecatcher in de gang. Kies voor neutrale tinten als je vooral de vorm wilt laten spreken.

Wil je weten hoe je zelf met muurvlakken aan de slag kan? Deze verftip zet je goed op weg.

Accentvlak in het kleinste kamertje

Wil je ook in het kleinste kamertje buiten de lijntjes kleuren? Je verkrijgt een bijzonder grafisch effect als je alleen de onderste helft van de muren in een kleur verft.

De keuze voor de juiste afplaktape is in dit geval minstens even belangrijk als de kleurkeuze. De juiste tape kies je op basis van de ondergrond: om pas geschilderde muren af te plakken is de Boss Tape & Relax Purple ideaal.

"Toevallig kwamen de kleuren van de print heel goed overeen met het kleurenpalet van de rest van ons huis! Dubbele win!"

Behangpapier in de kinderkamer

Een accentmuur met behangpapier is een leuke afwisseling voor verfaccenten en kleurvlakken. Voor een kleine ruimte is een grote maar rustige print aangewezen. Zo maak je de ruimte optisch groter.

"Toevallig kwamen de kleuren van de print heel goed overeen met het kleurenpalet van de rest van ons huis! Dubbele win!"

TOP