Reinigen & verf verwijderen

18 resultaten

18 resultaten

Een mooi eindresultaat begint bij een goede voorbereiding

Controleer altijd de ondergrond of de bestaande verflagen voor je aan de slag gaat. Het vooraf reinigen van je gevel, het ontvetten van de ondergrond met ontvetter, oude verf verwijderen of vernis verwijderen met afbijtmiddel alvorens je aan je nieuwe klus begint, … Het zijn belangrijke voorbereidingen die veel problemen voorkomen. Een goed onderhoud vooraf is de basis voor een duurzaam eindresultaat. Zowel binnen als buiten, en zowel voor muren, vloeren of gelijk welke andere ondergrond.

verf verwijderen of vernis verwijderen

Voor je overschildert, controleer je altijd of je oude verflaag niet afbladdert of verpoederd is. Een simpele check door over de verflaag te strijken met je hand volstaat meestal. Is dit het geval, dat moet je de verf verwijderen of de verf afbijten. Dit kan je doen met afbijtmiddel of verfverwijderaar. Een geschikt middel hiervoor is het krachtige Paint’off Classic of het snelwerkende Paint’off Instant. Je kan met dit afbijtmiddel hout of metaal behandelen en muurverf of vernis verwijderen.

Universeel oplosmiddel

Een handig universeel oplos- en afbijtmiddel is Aceton. Met oplosmiddel kan je ook makkelijk lijmresten of kauwgum verwijderen. Bij het gebruik van afbijtmiddel is het dragen van wegwerpoverall trouwens altijd een goed idee. Met een wegwerpoverall kan je zorgeloos doorwerken zonder je risico op spatten hier en daar.

Schade aan de ondergrond

Te kampen met schade aan je ondergrond? Dan zit er niks anders op dan die eerst te herstellen met plamuur, vuller of voegsel.


Ontvetter gebruiken

Is de verflaag die je wil overschilderen niet verpoederd of afgebladderd? Dan kan je gewoon overschilderen. Maar zorg eerst dat je de oude verflaag grondig ontvet met ontvetter. Dit verzekert een goeie hechting van de nieuwe verf op de oude laag. Wil je glas ontvetten? Gerbuik dan ammoniak. Maar zorg voor een heel goeie bescherming, want ammoniak kan de ogen en de huid irriteren.

Gevelverf verwijderen of gevelreiniging

Wil je je gevel schilderen, dan is het hier zeker belangrijk om de staat van de verflaag te controleren. Omdat gevels bij uitstek het hoofd moeten bieden tegen verwering. Controleer of de gevelverf nergens verpoederd is of afbladdert, anders moet je de gevelverf verwijderen met afbijtmiddel of verfverwijderaar. Heb je te kampen met groenaanslag of mos op je gevel. Dan moet je de gevel reinigen. Verwijder mos en groen met bleekwater of Algialgues, een milieuvriendelijke ontmosser met lange nawerking. Gevelreiniging zorgt er niet enkel voor dat je verf goed hecht, het voorkomt ook schade.

Houten tuinmeubelen of geöliede houten vloeren reinigen

Woca zeep en Woca olie zijn de klassieke, gekende reinigingsmiddelen voor hout. Heb je te kampen met hardnekkige groenaanslag op tuinmeubelen? Ga dan zeker niet reinigen onder hoge druk! Dat veroorzaakt directe schade aan het hout. Gebruik Woca Deep Cleaner. Deze dieptereiniger pakt het groen aan diep in de kern van de houtvezel. Voor de andere toepassingen bij het reinigen van hout zijn de Woca zeep en de Woca olie voor onderhoud van geöliede vloeren dikke aanraders.

TOP