Specifieke verven

8 resultaten

8 resultaten

Op zoek naar specifieke verven?

Ben je op zoek naar een specifieke verfsoort? Zoals magneetverf of schoolbordverf (ook wel krijtbordverf of krijtverf genoemd)? Bij colora vind je het en ben je bovendien zeker van goeie kwaliteit. Magnetische verf met een goeie samenstelling die zorgt voor voldoende magnetische aantrekkingskracht. En goed afwasbare krijtverf die tegen een stootje kan. Kortom, verven met leuke toepassingen waar je lang plezier aan beleeft. Meer over aan schilderen met magneetverf en krijtbordverf? We vertellen je graag waarop je moet letten.

Hoe werkt magneetverf en hoe schilderen met magneetverf?

Magneetverf of magnetische verf is een watergedragen verf waarvan de samenstelling heel fijne ijzerdeeltjes bevat. Hierdoor wordt het geschilderde muuroppervlak magnetisch. Je kan magneetverf ook op houten oppervlakken plaatsen. Veel leuke en creatieve mogelijkheden, dus. Maar ga op de juiste manier te werk. De juiste grondlaag is een must. Die wordt bepaald door de ondergrond waarop je gaat schilderen. Hierna plaats je de lagen magnetische verf. Een cruciale stap voor een kwalitatief eindresultaat. Roer de verf heel goed door zodat de metaaldeeltjes zich gelijkmatig verspreiden. Voor een egaal magnetisch effect. Werk in 2 tot 3 lagen. Hoe meer lagen, hoe groter de magnetische kracht. Laat de magneetverf goed uitdrogen. Je kan de witte magneetverf nu gaan overschilderen met een leuke kleur naar keuze. Pas wel op: wil je logge objecten ophangen met zware magneten, dan opteer je beter voor een ijzeren plaat die je uitplamuurt en overschildert. Voor de klassieke koelkasttoepassing (ophangen van foto’s, posters of kalenders met gewone magneten) is magneetverf een prima oplossing.

Wat is krijtbordverf en hoe schilderen met krijtbordverf of schoolbordverf?

Krijtverf om op te schrijven is een heel slijt- en krasvaste, matte lakverf. Hierdoor is de matte verflaag is makkelijk te beschrijven met krijt. Bovendien is de verffilm eenvoudig afwasbaar. Hiervoor staat de kwaliteitsverf van BOSS paints garant. De eigenschappen van schoolbordverf zorgen voor leuke mogelijkheden. Schrijfruimte voor shoppinglijstjes in de keuken, een vlak voor grappige boodschappen of een leuke schoolse knipoog op een kastdeurtje. Met muurstickers zorg je voor nog speelsere effecten. Je kan de krijtbordverf van BOSS paints perfect laten aankleuren in een andere kleur.

Op zoek naar metallic verf, structuurverf of decoratieve verf?

Die vind je wel bij colora, maar niet op deze pagina. Hier vind je ons uitgebreide assortiment structuurverven en decoratieve verven. Voor metallic verf verwijzen we je graag door naar onze pagina over muren en plafonds binnen.

Op zoek naar een ander specifiek product?

TOP