Grondlagen

Momenteel zoekt u op:

  1. Toepassing: Hout buiten
  2. Toestand: Droog Dit item verwijderen
  3. Toestand: Niet geschilderd Dit item verwijderen
  4. Basis: Solventgedragen

2 resultaten

2 resultaten

5 goede redenen om voor de beste grondverf te kiezen.

De beste primer verf kopen? Goeie grondverf legt de basis voor de rest van je schilderwerk. Waarom primer kopen? Wil je niet om de haverklap opnieuw je muur schilderen? Zorg dan altijd eerst voor degelijke grondlagen. De prijs van een primer verf is méér dan de investering waard. Bekijk hoeveel lagen primer op de muur je nodig hebt.

Waarom zijn grondlagen nu zo belangrijk? 5 redenen!

- Ten eerste bespaar je dankzij je grondverf er verf uit voor je afwerkingslagen. Een ondergrond meestal zuigt verf op. Als je met een primer mdf gaat schilderen, dan trekt een deel van je grondverf in de mdf-plaat. De opgedroogde primer verf sluit nu mooi de ondergrond af. Hieronder treedt dit inzuigingseffect bij de eindlaag niet meer op. Dus je spaart geld uit!
- Een tweede reden om eerst grondlagen te schilderen, is dat je vuile deeltjes en inhoudsstoffen uit de ondergrond isoleert. Hierdoor voorkom je dat vuil na een tijdje doorslaat in je afwerkingslaag.
- Maak meteen grondig komaf met vochtkringen en alcoholstift. Als je op een “beschreven” gyproc primer plaatst, dan werk je stift efficiënt en voordelig weg. De primer verf verhindert dat je extra afwerkingslagen moet plaatsen om hardnekkige vlekken weg te werken.
- Het gebruik van grondverf voorkomt verfbanden. Het inzuigingseffect kan ongelijkmatig optreden. Zonder grondlaag verf op de ondergrond plaatsen kan zorgen voor kleurschakeringen die je nog moeilijk wegkrijgt.
- Grondverf is een voordelige eerste kleurlaag en ze kan zorgen voor een perfect gedekt eindresultaat. Want wie zegt dat primer verf wit moet zijn?

 


Je kan onze grondlagen perfect laten aankleuren en al meteen een eerste kleurlaag zetten, terwijl je de ondergrond afsluit. En waarom kan je beter de beste primer verf kopen dan de goedkoopste grondverf? Omdat die meteen een stevige basis legt voor een perfect eindresultaat. Bespaar je op de grondverf? Dan betaal je het uitgespaarde geld vaak gewoon dubbel aan extra eindlagen.

Hoe begin je aan die schilderklus?

- Is je ondergrond oneffen? Begin dan eerst met vullen, voegen en plamuren waar nodig. zorg dat alle holtes, putjes en reliëfverschillen eerst weggewerkt zijn.
- Pas geplamuurd? Prima. Je bent er bijna. Schuur nu eerst alles effen. En strijk ook met je hand over het geschuurde oppervlak. Zo controleer je ook grondig op moeilijk zichtbare oneffenheden.
- Gebruik een goeie verfroller en zorg voor de juiste grondverf voor je ondergrond.

Primer verf kiezen

Welke grondverf kies je nu best? Dit hangt af van de te schilderen ondergrond. Een buitenmuur die af en toe moet uitdrogen? Kies dan bijvoorbeeld voor een ademende primer. Bij colora vind je primer muurverf voor alle toepassingen. Van een aluminium primer, een epoxy primer en een standaard gyproc primer tot een primer voor hout.
Neem een kijkje in ons kwaliteitsvolle assortiment grondlagen van BOSS paints.

TOP