Tuinmuur 3x anders

Er is véél mogelijk op slechts een paar m². Ook je eigen (stads)tuin kan een volwaardig alternatief zijn voor een verre vakantiebestemming. Wij tonen je drie verschillende manieren om je stadstuintje op te frissen met behulp van verf en kleur!

De magie van de Méditerrannée

Bij een Mediterraans geïnspireerd stadstuintje primeren warme tinten.

De charme van deze stijl zit ’m in de schijnbaar onafgewerkte afwerking. Zo gebruiken we hier een gekorrelde gevelverf met kalei-uitzicht in twee kleuren voor een subtiel kleurverschil.

Deze warme kleuren komen nog mooier tot hun recht in combinatie met wat groen: zet je Monstera-plant dus gerust buiten zodra de temperaturen het toelaten. Een rieten tuinmeubel, een sisal tapijt en een houten bankje erbij, en je bent op vakantie in 3, 2, 1!

Gekozen kleuren:

Urban oasis

Wie een stadstuintje met weinig zonlicht heeft, hoeft donkere kleuren niet te weren, integendeel!

Trek je stoute schoenen aan en verf de muren in een donkergroene tint, die supermooi contrasteert met plantenbakken in cortenstaal of felgekleurde metalen designaccenten.

Kies qua beplanting voor klimop of inheemse planten en creëer je eigen oase in de stad.

Gekozen kleur:

Als God in eigen stadstuin

Du vin, du pain en een paar liters witte verf: het zijn de basisingrediënten voor een Provençaalse sfeer in eigen stadstuin!

Kies voor een warm wit dat uitstekend past bij houten meubels, blauwe terrastegels en wilde, romantische bloemen en (klim)planten.

Met de verf Calime creëer je een typisch levend kalkeffect en deze plaats je met een specifieke blokkwast. Durf gerust een deel van je bakstenen muur ruw te laten; zo hoef je niet de hele muur te schilderen én het creëert een leuk effect!

Gekozen kleur:

Checklist voor je start met schilderen

  • Donkere plekken? Mosgroei? Dan heb je misschien vochtproblemen. Indien de muur een te hoog vochtgehalte heeft, zal de verf niet goed hechten en vroegtijdig afbladderen. Pak dit aan vóór je start met schilderen.

  • Zijn er geen voorafgaande herstellingen nodig, dan volstaat het om de muur eens grondig af te borstelen met een harde handborstel of te reinigen met een hogedrukreiniger. Laat de muur wel goed uitdrogen voor je schildert.

  • Verwijder loszittende delen en herstel losse voegen.

  • Is de ruwe baksteen onbehandeld, dan moet je eventuele zoutuitbloedingen droog verwijderen met een harde nylon borstel.

Elke situatie is anders! Vraag daarom altijd eerst raad in je dichtstbijzijnde colora-winkel.

TOP