Hoe zet ik mijn schouw in de kijker met verf?

Voor de afwerking van een schouw kan je verschillende kanten uit. Je kan ze naadloos en subtiel laten overvloeien in je interieur. Of je geeft ze net extra cachet met een speciale verf of contrasterende kleur. Wij geven je graag wat inspiratie om voor je schouw een look te vinden die bij je hele interieur en stijl past.

Een harmonieus geheel tussen je schouw en de wand

Wil je dat de schouw subtiel opgaat in de rest van het interieur? Schilder ze dan in dezelfde kleur als de wand achter de schouw. Kies voor een lichte kleur om een open en ruim gevoel in je woonkamer te creëren.

Voor een gezellig en knus effect kan je de schouw en de wand in een donkere kleur schilderen. De warme gloed van het vuur komt zo extra tot zijn recht én oog meteen heel chique!


Tip: Hang je tv op de donkere wand om hem minder prominent aanwezig te maken.

Meerdere kleuren op je schouw en wand

Werk met twee kleuren als je het ruimtegevoel in de woonkamer wenst te behouden en de schouw tegelijk wilt accentueren. Schilder de schouw met een lichtere kleur en de wand achter de schouw iets donkerder. Zo krijg je een leuk contrast zonder de openheid te verliezen.

Omgekeerd, de schouw in een donkerder kleur dan de wand, kan natuurlijk ook. Zo steelt je schouw echt de show! Hou er wel rekening mee dat donkere kleuren de ruimte optisch wat kunnen verkleinen.

Maak van je schouw een eyecatcher

Om je schouw net dat tikkeltje meer te geven, kan je ze schilderen met een decoratieve techniek. Of je nu kiest voor een natuurlijke en warme klei-look, glamoureuze metallieke deeltjes of korrelverf, je schouw krijgt in no-time een stijlvolle look.

Je kan ook spelen met verschillende materialen. Door je schouw bijvoorbeeld te behangen en de andere wanden te schilderen in een kleur dat in het behangpapier voorkomt.

Meer inspiratie nodig voor het schilderen van je schouw? Bekijk de beelden in de inspiratiegalerij of kom langs in je dichtstbijzijnde colora-winkel in de buurt.

TOP