Hoe creëer ik meer ruimtegevoel met kleur?

Lichte verfkleuren en kleuraccenten kunnen een ruimte optisch veranderen. Speel met kleur en geef zo je kamer een ruimer of net een knusser gevoel. We geven je een aantal tips die je helpen om je ruimte volledig tot zijn recht te laten komen.

3 tips om je kamer ruimer te doen lijken

Verleng je ruimte met kleur

Verf je kamer in eenzelfde lichte basiskleur op 1 wand na: je contrastmuur. Door lichte kleurtinten te kiezen als basiskleur, laat je een ruimte groter en helderder lijken. Probeer een licht kleurenschema te gebruiken voor muren, plafonds en vloeren om de ruimte te vergroten.

Kies als contrastmuur een lange wand in je ruimte en plaats hier een accentkleur op. Een accentkleur kan je helpen om de ruimte visueel te verlengen. Zo verleng je je ruimte. Kies bij voorkeur heldere, opvallende kleuren en vermijd het gebruik van neutrale, saaie kleuren die een ruimte net kleiner zouden doen lijken.

Plaats je het accent op je muur achter een zetel, dan beleef je de kleur wanneer je in de ruimte rondloopt. Eens in de zetel zit het accent achter je en krijg je een veilig gevoel. Wil je de kleur maximaal beleven vanuit je zetel? Plaats dan het accent op je wand er tegenover.

Smalle kamer breder maken

Een smalle kamer kan je optisch breder maken door het plafond donkerder te verven dan de muren. Maar ga niet te donker, zo vermijd je dat het plafond op je afkomt. Je kan het effect makkelijk extra benadrukken door een donkere vloer of tapijt.

Lage ruimte optisch hoger maken

Een smalle ruimte met een laag plafond? Dan werken we omgekeerd. Maak je muren donkerder dan je plafond. Zo lijkt je ruimte optisch hoger.

3 tips om een knusse kamer te creëren

Maak je lange kamer minder diep

Een lange kamer of hal maak je minder diep door een donkere kleur aan te brengen op de verste wand. Zo wordt de kamer instant knusser. Vermijd wel om wanden met ramen erin te accentueren, want deze vangen veel schaduw waardoor de accentkleur niet helemaal tot zijn recht komt.

Brede ruimte versmallen

Heb je een brede ruimte die kil aanvoelt? Plaats dan 2 accentmuren tegenover elkaar voor een versmallend en dus knusser effect.

Je ruimte opdelen

Zijn twee kamers aan elkaar gelinkt met een tussenwand? Ideaal om die te benadrukken met een accentkleur. De ruimtes worden nu visueel van elkaar gescheiden wat extra rust opwekt.

Harmonie in je ruimte

Werk je met een accentkleur? Kies dan accessoires uit zoals kussens en vazen die meegaan in diezelfde kleur. Zo creëer je meteen harmonie in je ruimte.

Onthoud dat kleur niet de enige factor is die de beleving van de ruimte beïnvloedt, maar wel een belangrijke. Andere elementen zoals licht, meubilair en accessoires spelen ook een belangrijke rol bij het creëren van meer ruimtegevoel in een interieur.

Ziezo, en dan nu aan de slag! Of heb je last van keuzestress? We’ve got your back! Boek een kleuradvies aan huis en werk samen met een colora-kleurexpert het perfecte kleurenpalet uit.

Kan je wat hulp gebruiken bij het kiezen van kleurencombinaties die perfect bij jou en je interieur passen?
Boek een kleuradvies aan huis en werk samen met een kleurexpert het perfecte kleurenpalet uit.

 

Gerelateerde kleurtips en verfideeën

TOP