Hoe creëer ik meer ruimtegevoel met kleur?

Kleur kan een ruimte optisch veranderen. Speel met kleur en geef zo je kamer een ruimer of net een knusser gevoel. We geven je een aantal tips die je helpen om je ruimte volledig tot zijn recht te laten komen.

3 tips om je kamer ruimer te doen lijken

Verleng je ruimte met kleur

Verf je kamer in eenzelfde lichte basiskleur op 1 wand na: je contrastmuur. Kies een lange wand uit in je ruimte en plaats hier een accentkleur op. Zo verleng je je ruimte.

Plaats je het accent op je muur achter een zetel, dan beleef je de kleur wanneer je in de ruimte rondloopt. Eens in de zetel zit het accent achter je en krijg je een veilig gevoel. Wil je de kleur maximaal beleven vanuit je zetel? Plaats dan het accent op je wand er tegenover.

Smalle kamer breder maken

Een smalle kamer kan je optisch breder maken door het plafond donkerder te verven dan de muren. Maar ga niet te donker, zo vermijd je dat het plafond op je afkomt. Je kan het effect makkelijk extra benadrukken door een donkere vloer of tapijt.

Lage ruimte optisch hoger maken

Een smalle ruimte met een laag plafond? Dan werken we omgekeerd. Maak je muren donkerder dan je plafond. Zo lijkt je ruimte optisch hoger.

3 tips om een knusse kamer te creëren

Maak je lange kamer minder diep

Een lange kamer of hal maak je minder diep door een donkere kleur aan te brengen op de verste wand. Zo wordt de kamer instant knusser. Vermijd wel om wanden met ramen erin te accentueren, want deze vangen veel schaduw waardoor de accentkleur niet helemaal tot zijn recht komt.

Brede ruimte versmallen

Heb je een brede ruimte die kil aanvoelt? Plaats dan 2 accentmuren tegenover elkaar voor een versmallend en dus knusser effect.

Je ruimte opdelen

Zijn twee kamers aan elkaar gelinkt met een tussenwand? Ideaal om die te benadrukken met een accentkleur. De ruimtes worden nu visueel van elkaar gescheiden wat extra rust opwekt.

Harmonie in je ruimte

Werk je met een accentkleur? Kies dan accessoires uit zoals kussens en vazen die meegaan in diezelfde kleur. Zo creëer je meteen harmonie in je ruimte.

Ziezo, en dan nu aan de slag! Of heb je last van keuzestress? We’ve got your back! Boek een kleuradvies aan huis en werk samen met een colora-kleurexpert het perfecte kleurenpalet uit.

Kan je wat hulp gebruiken bij het kiezen van kleurencombinaties die perfect bij jou en je interieur passen?
Boek een kleuradvies aan huis en werk samen met een kleurexpert het perfecte kleurenpalet uit.

 

Gerelateerde kleurtips en verfideeën

Vind de juiste verf voor je project


Bereken nu hoeveel en welke verf je nodig hebt.

  • Druk je kosten door enkel de verf te kopen die je écht nodig hebt.
  • Krijg tips over hoe je het best aan jouw project begint.
  • Vind naast verf de producten die je nodig hebt voor een optimaal resultaat


Vind hier de juiste verf
TOP