Kunststoffen schilderen

Je wil kunststoffen schilderen? Hieronder vind je alle tips & tricks om jouw verfklus tot een goed einde te brengen.

Weet je niet welke verf, vernis of beits je nodig hebt? We helpen je de juiste verf vinden door je een aantal vragen te stellen. Doorloop deze verfwijzer stap voor stap en vind de meest geschikte producten om aan de slag te gaan.


Vind de juiste verf
  • Hoe schilder ik het best mijn pvc-ramen buiten?

    Reinig en ontvet de pvc-ramen door ze nat te schuren met Formule MC en een ‘Scotch Brite Scuff’-schuurspons. Spoel grondig na met water en laat drogen. Plaats een grondlaag Omniprim Extreme en werk af met Satineau, Matineau, Excellent Satin, Elastosatin of Carat, afhankelijk van de gewenste kleur en glans.

  • Hoe schilder ik mijn werkblad, keukenkasten, … in formica?

    Ontvet schurend het oppervlak met de ‘Scotch Brite Scuff’-schuurspons en Formule MC. Spoel vervolgens na met zuiver water en maak het oppervlak droog. Plaats daarna een grondlaag Omniprim Extreme. Afwerken kan met een krasvaste watergedragen lakverf zoals Persisto Satin Hydro of een solventgedragen lakverf zoals Premium Satin/Soft XS.

  • Kan ik mijn kunststof tuinset en parasolvoet schilderen?

    Dat kan onder volgende voorwaarden.

    • De meeste tuinsets of parasolvoeten zijn vervaardigd uit pvc (polyvinylchloride) of uit andere schilderbare kunststofsoorten. Pvc kun je perfect schilderen. Vind je op de tuinset echter de vermelding PE (polyethyleen) of PP (polypropyleen), dan kun je niet schilderen. De vermelding PE of PP is doorgaans vergezeld van een driehoekig symbooltje.
    • Is je tuinset niet vervaardigd uit PE of PP, dan is er nog een tweede aandachtspunt: de soepelheid van de kunststof. Bestaat de tuinset uit soepele kunststof die inzakt of buigt bij gebruik, dan zal de verffilm deze beweging niet kunnen volgen. Dat kan leiden tot schade aan de verffilm. Enkel harde kunststoffen kunnen duurzaam met verf behandeld worden.

    Dus samengevat kunnen we stellen dat het moet gaan om een stevige tuinset die niet vervaardigd is uit PE of PP.

    Is aan deze voorwaarden voldaan, ontvet dan als voorbereiding schurend met de ‘Scotch Brite Scuff’-schuurspons en Formule MC. Spoel grondig na en laat drogen. Plaats een grondlaag Omniprim Extreme en werk af met Satineau, Matineau, Excellent Satin of Elastosatin.

TOP