Wat is ecologische verf en wat zijn de voordelen?

Duurzame producteigenschappen = minder snel herschilderen

Met een kwalitatieve en ecologische verf heb je minder kans dat de verf na en tijdje loskomt of afbladdert. Een ecologische verf bestaat enkel uit kwalitatieve grondstoffen die op een slimme manier worden gedoseerd in de verf. Bovendien wordt de verf pas samengesteld na het doorlopen van verschillende duurzaamheidstests.

Een duurzame en ecologische verf hecht beter op het oppervlak en zal dus ook veel langer intact blijven. Daardoor hoef je niet om de 2 à 3 jaar opnieuw een nieuw geproduceerde verf te gaan kopen. Kies je ecologische verf van kwaliteit dan gebruik je dus doorheen de jaren minder verf. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor je omgeving én de natuur.

Zo klein mogelijke ecologische voetafdruk

Verf is een chemisch product. Daar is niet zoveel natuurlijks aan. Maar als echte verffabrikant kan je wel je uiterste best doen om de ecologische voetafdruk van elke liter verf zo klein mogelijk te maken. Denk maar aan:

  • Het gebruiken van zonne-energie om de productie te laten draaien
  • Erop toe zien dat de ingrediënten van de verf zo kwalitatief mogelijk zijn
  • Zoveel mogelijk op Europese bodem produceren

Alle verven in je colora-winkel worden in België gemaakt. Vanuit de fabriek worden ze rechtstreeks verdeeld naar de colora-winkels. Je schildert dus met op-en-top Belgische verf. 

De meest mens- en milieuvriendelijke verfformules

Voor het maken van de verven in je colora-winkel gaan we altijd op zoek naar grondstoffen die het minst belastend zijn voor het milieu. Dat doen we door:

  • Geen zware metalen en andere giftige stoffen te gebruiken in onze verfformules
  • Het beperken van vrijkomende oplosmiddelen in de verfproductie, die medeverantwoordelijk zijn voor het broeikaseffect
  • Kiezen voor alternatieve en minder milieubelastende grondstoffen zoals kalk en klei

 

Kan je ecologische verf kopen met ecocheques?

Ja, je kan ecologische verf kopen met ecocheques. We vermelden de erkende labels zoals het Ecolabel op onze producten zodat je snel in het rek onze meest ecologische verven terug kan vinden. Onze Boss-one Mat en Boss-one Silk primer en eindlaag in één pot dragen beiden het Ecolabel en kan je met ecocheques betalen.Wat zegt zo'n Ecolabel?

Verf met een Ecolabel voldoet aan strenge eisen inzake milieu, gezondheid en kwaliteit vanaf de selectie van de grondstoffen. Producten die het EU Ecolabel dragen ondergaan erg strenge selectiecriteria alvorens ze dit label krijgen. Daarnaast zijn dergelijke producten milieuvriendelijker, betrouwbaarder, kwalitatiever én zachter voor je gezondheid.

Bekijk de video

Bekijk alle video's op Youtube

 

Wat is duurzame verf?

Heb je graag nog wat meer uitleg over ecologische verf en hoe je zo duurzaam mogelijk kan schilderen? Ga dan gerust langs in de colora-winkel in je buurt voor meer info en advies. 

Alles om je op weg te helpen in één gids

Dan móét je deze gids in huis hebben.

Van wegwijs in de verschillende verfsoorten en tips voor de voorbereiding tot stappenplannen bij het echte schilderwerk.

Ik download de gratis verfgids

TOP