Wat te doen met oude verfresten en verfafval?

Na een verfproject is je verfpot meestal niet helemaal leeg. Je kan je verfresten bewaren en nadien hergebruiken of je kan de verfresten weggooien en dus je verfafval naar het containerpark brengen. Op deze pagina vind je kort een overzicht van wat je met verfresten kan doen.  

Je verfresten bewaren

Bewaar je je verfresten liefst voor een volgend project? Met de verftip ‘Hoe moet je verf bewaren?’ beperk je niet enkel de afvalberg, je spaart tegelijk ook wat geld uit.

Je verfresten weggooien?

Heb je verfresten die je niet wil bewaren of lege verpakkingen verf? Breng deze dan naar het containerpark. Laat lege verpakkingen van verf goed uitlekken door de pot omgekeerd te plaatsen of de verf goed uit te borstelen.

Is verf restafval?

Gooi verfresten zeker niet bij het gewone huisvuil of in de gootsteen. Dat kan immers ontploffingsgevaar opleveren. Verf wordt beschouwd als klein gevaarlijk afval en hoort dus thuis in het containerpark.

Hou er tevens rekening mee dat het uitwassen van een verfrol een tijdrovende bezigheid waarvoor je grote hoeveelheden solvent of water nodig hebt. Je kan beter de rol laten opdrogen en weggooien als afval. Dat is alles bij elkaar minder schadelijk voor het milieu en je bespaart er heel wat tijd mee.

Vind de juiste verf voor je project


Bereken nu hoeveel en welke verf je nodig hebt.

  • Druk je kosten door enkel de verf te kopen die je écht nodig hebt.
  • Krijg tips over hoe je het best aan jouw project begint.
  • Vind naast verf de producten die je nodig hebt voor een optimaal resultaat


Vind hier de juiste verf
TOP