Hoe vermijd je verflucht in de babykamer?

Is er een kleine spruit op komst en kriebelt het al om de babykamer te schilderen en in te richten? Vooraleer in actie te schieten, lees je best even onze tips & tricks om nare verflucht in de babykamer te vermijden en tot een prachtig babyproof resultaat te komen.

Schilderen in de babykamer is best leuk in het vooruitzicht er je kleine spruit liefdevol te kunnen toedekken. Als ouder wil je uiteraard dat alle nare luchtjes en mogelijke gevaren door de verfklus volledig verdwenen zijn vooraleer je er je kleintje in te slapen legt.

Kies voor een veilige, watergedragen verf

Niet twijfelen en kies voor een kwalitatieve watergedragen verf, zoals Boss-one Mat, als veiligere optie. Vroeger ging de voorkeur naar olie- of solventgedragen verven met als argument dat deze sneller uitharden en beter dekken. Tijdens het drogen ontsnappen echter solventen en White Spirit uit de verf en laten ze een sterke verflucht achter.

De laatste jaren hebben de watergedragen verven een enorme evolutie ondergaan. Ze zijn nu veel duurzamer, harden sneller uit en dekken beter met veel minder nare verflucht na het schilderen. Geen wonder dat dit nu veruit de populairste verf is voor de babykamer.

Zorg voor een goede verluchting NA het schilderen

Hoe sneller, hoe liever is hier de algemene regel. Zet onmiddellijk na het schilderen alle ramen en deuren open (met nadruk op NA en niet tijdens, anders droogt de verf te snel). Vergeet je toch onmiddellijk alles open te zetten om te verluchten, dan blijft de geur meer in de verf zitten en kan het dagen tot weken duren vooraleer de geur helemaal weg is.

Mag ik houten speelgoed verven?

Dat mag, indien je hiervoor een watergedragen verf gebruikt die goed hecht op de ondergrond (zodat de verf niet afschilfert). Laat de verf drogen in een goed verluchte ruimte en laat je kind er de eerste week na het schilderen niet mee spelen. Was het speelgoed voor gebruik eerst nog enkele keren met lauw water. Ditzelfde geldt voor het schilderen van houten bedjes.

Mag je als mommy-to-be schilderen?

Ben je zwanger, dan wil je uiteraard zoveel mogelijk vermijden om de ongezonde verflucht in te ademen. Voor elke geur, verf, methode of toepassing bestaan er speciale tools en maskers. Vraag dus raad aan een colora-winkel in je buurt.

Kan je nog wat advies over het schilderen van de babykamer gebruiken? Ga snel langs in je dichtstbijzijnde colora-winkel.

Deze producten heb je nodig om te slagen

 
 1. Persisto Pu Satin

  Persisto Pu Satin

  • zijdeglanslak voor binnen

  • krasvast en huidvetresistent

  • watergedragen

  Vanaf € 34,81 voor 0.5 L

  Bekijk detail

 2. Boss-one Mat

  Boss-one Mat

  • matte primer en eindlaag in één pot

  • voor binnenmuren en plafonds

  • Ecolabel

  Vanaf € 17,46 voor 0.5 L

  Bekijk detail

Bekijk de video's

Bekijk alle video's op Youtube

 

Is verflucht schadelijk?
Waar moet ik op letten bij het schilderen van de babykamer?

Alles om je op weg te helpen in één gids

Dan móét je deze gids in huis hebben.

Van wegwijs in de verschillende verfsoorten en tips voor de voorbereiding tot stappenplannen bij het echte schilderwerk.

Ik download de gratis verfgids

TOP