Vintage kleuren voor een trendy retro interieur

In een retro interieur leven de jaren ’50, ’60 en ‘70 helemaal op en worden meubeltjes en kleuren uit de tijd van toen in het interieur geïntegreerd. De vintage woonstijl is open en pretentieloos met kleuraccenten en/of retrobehang. Ontdek hoe je de vintage woonstijl en vintage kleuren in jouw interieur integreert.

Vintage kleuren

Vintage kleuren voor een trendy retro interieur

In een retro interieur zijn vintage kleuren een absolute must. Vintage kleuren zijn kleuren zoals vergrijsd geel, olijfgroen, loodgrijs, authentieke blauwe tinten en uiteraard pasteltinten die komen uit de tijd van de kunststof meubeltjes.

Om mooie vintage kleurencombinaties in je interieur te integreren, opteer je best voor een basis in een off-white, gecombineerd met accenten in vintage kleuren. Leuke retro kleurencombinaties zijn bijvoorbeeld een vuil petroleum blauw met zonnig vintage geel of ravissant rood op een achtergrond van fuchsia of paars. Felle kleuren zijn in een retro interieur zeker toegestaan.

Vintage kleuren in je interieur: enkele tips

Als je vintage kleuren in je interieur wil integreren, is het belangrijk dat je voor jezelf een periode en stijl kiest dat goed bij je persoonlijkheid en je interieur aansluit. Pas daarna kan je vintage kleuren kiezen en combineren. Net na de oorlog was metaal bijvoorbeeld een schaars materiaal en werd er veel met hout en bruine en groene kleurtinten gewerkt. In de jaren ’60 lag de nadruk op kunststof, waardoor fellere kleuren hun intrede deden. Retro behang met vrolijke, drukke prints verwijst dan weer naar de seventies.

Kortom, een interieur een toffe vintage look geven doe je door te kiezen voor een vintage kleurtje op de muren al dan niet gecombineerd met een leuk retro behang. Om alles één mooi geheel te laten vormen, kies je een authentiek vintage meubel uit de 20ste eeuw als eyecatcher die je een prominente plaats geeft in je interieur. Op en top retro!

Vintage kleuren voor een trendy retro interieur

Denk bij de inrichting van een retro interieur eveneens aan de juiste verlichting. Een mooie booglamp als sfeerverlichting in je interieur zorgt meteen voor een unieke vintage toets.

Wie denkt dat een retro interieur niet voor nieuwbouw weggelegd is, heeft het mis. Een vintage woonstijl kan je perfect toepassen op nieuwbouw. Bovendien contrasteert vintage mooi met de strakke bouwlijnen.

Reacties op:

Vintage kleuren voor een trendy retro interieur

Jouw reactie
  • * Verplichte velden