Verfkleuren kiezen: de ideale slaapkamer kleuren

Kleur is één van de belangrijkste sfeermakers in de slaapkamer. Bovendien hebben alle kleuren elk hun eigen effect op de kamer en zelfs op je humeur. De juiste verfkleuren kiezen voor je slaapkamer is dus zeker van belang voor een goede nachtrust en om ’s morgens goedgeluimd op te staan. Daarom vind je hieronder enkele handige tips om de ideale slaapkamer kleuren te kiezen!

Natuurlijke kleuren in de slaapkamer

Verfkleuren kiezen: de ideale slaapkamer kleuren

Natuurlijke kleuren weerspiegelen eerlijkheid en puurheid. Kies daarom voor warme aardtinten en frisse natuurkleuren, zoals zandkleur, grasgroen, klei, terracotta, en andere kleuren die voorkomen in de natuur. Houten meubels met een natuurlijke uitstraling passen perfect bij deze slaapkamer.

Rustgevende slaapkamer kleuren

Blauwtinten is de ideale verfkleur om rust te brengen in de slaapkamer. Donker nachtblauw geeft intimiteit, terwijl fel turkoois je slaapkamer meer pit geeft. Vergrijsde, blauwe kleuren brengen een meer ontspannen sfeer in de slaapkamer. Maar let op! Blauwe tinten zijn koel en hebben dus een warme tegenhanger nodig. Blauw gecombineerd met decoratie en meubels uit warme materialen en tinten, maar ook warme verlichting, zorgen ervoor dat je slaapkamer niet te kil wordt.

Lichte slaapkamer kleuren

Verfkleuren kiezen: de ideale slaapkamer kleuren

Ook met lichte slaapkamer kleuren zoals wit, pasteltinten en beige creëer je een slaapkamer waar je volledig tot rust kan komen. Toon-op-toon tinten doen je slaapkamer luchtiger lijken. Een donkere achterwand achter het hoofdeinde van het bed, combineert mooi met de lichte, neutrale tinten op de wanden. Decoratie, muurstickers of een behangaccent maken je kamer persoonlijke en uniek. Mooi meegenomen is dat deze lichte en neutrale slaapkamer kleuren nooit uit de mode zijn!

Opvallende kleuren voor een energierijke slaapkamer

Sommige mensen verkiezen een slaapkamer die energie opwekt. Door te kiezen voor warme, opvallende kleuren start je de dag met een goed humeur. Rood, oranje, geel en alle tinten ertussen zijn vrolijke kleuren, en daarom perfect voor iedereen die ’s morgens moeilijk uit bed geraakt. Deze warme tinten combineren perfect met koelere materialen en meubels. Een accentmuur in een felle tint geeft de slaapkamer nog meer pit.

Verfkleuren kiezen: de ideale slaapkamer kleuren

Donkere kleuren in de slaapkamer

Donkere verfkleuren, zoals chocolade bruin, warm grijs en robijn rood, al dan niet gecombineerd met opvallende texturen en sfeervolle decoratie, zijn perfect voor slaapkamers die luxe uitstralen. Hou er wel rekening mee dat donkere kleuren een verkleinend effect hebben en vooral in grote slaapkamers tot hun recht komen. Het is ook mogelijk om het plafond in een lichtere kleur te schilderen, zodat de ruimte toch iets groter lijkt.

Verfkleuren kiezen: de ideale slaapkamer kleuren

Een accentkleur in de slaapkamer

Als je wil werken met een accentwand, verf je best de muur achter het bed in een accentkleur. Op die manier is de kleur wel aanwezig, maar niet dominant. Let wel op met spiegels tegenover een accentwand! Denk eraan dat een kleerkast tegenover het bed op je afkomt en de ruimte optisch verkleint. Een goed idee is daarom om de kleerkast te verven in dezelfde basiskleur als de andere wanden.

Reacties op:

Verfkleuren kiezen: de ideale slaapkamer kleuren

Jouw reactie
  • * Verplichte velden