Tips voor het schilderen van je buitenmuren

De gevel is het uithangbord van je huis. Kan hij wel een opfrisbeurt gebruiken? Begin er niet zomaar aan, maar lees eerst onze handige tips voor het schilderen van je buitenmuren.

Je buitenmuren schilderen lijkt een grote opgave en een redelijk saaie bedoening wat kleuren betreft. Toch kun je er heel wat kanten mee uit: van leuke accenten tot unieke verfsoorten. En met een goede voorbereiding kom je al een heel eind. Wij geven je graag wat handige tips voor het schilderen van je buitenmuren.

Pick your style

Een nieuwe kleur op de gevel geeft je huis een compleet andere look. Durf jij creatief uit de hoek te komen? Op de volgende pagina vind je heel wat inspiratie en tips om de juiste kleur te kiezen voor je buitenmuren. Licht, donker of eventueel een accentkleur? It’s up to you!

Voor een authentiek effect kun je zogenoemde kaleiverf op je bakstenen gebruiken. Deze verf beschermt je gevel tegen alle weersomstandigheden en ziet er ook heel mooi uit. Kom op de blog ‘Kaleiverf: doe je gevel alle eer aan’ alles te weten over deze verfsoort.

Weer of geen weer?

Tips voor het schilderen van je buitenmuren

Dat je het best buiten kunt schilderen als het niet regent, weet iedereen. Maar wat zijn nu eigenlijk de ideale omstandigheden om je buitenmuren te schilderen? En welk effect hebben regen, zon en wind op je schilderwerken? Je ontdekt het hier! Wist je trouwens dat je bij colora 10 jaar garantie kunt krijgen op de producten waarmee je de gevel schildert?

Heb je een goede schilderdag uitgekozen? Dan kun je in 10 eenvoudige stappen je gevel schilderen. We zetten de verschillende stappen in de volgende blog voor je op een rijtje.

Buitengewoon mooi

Nu je toch buiten aan het werk bent, kun je meteen ook de regenpijp en het houtwerk meeschilderen. We geven je alvast een paar handige tips in de blog over het schilderen van de regenpijp.

Om het buitenhoutwerk te schilderen, is lakverf het best. Die beschermt je ramen en deuren tegen ons Nederlands weertje. Je kunt kiezen voor dezelfde kleur als je gevel, maar je kunt ook wat contrast in je gevel brengen door bijvoorbeeld het hout wat donkerder te schilderen dan de gevel. Klik hier voor meer kleuradvies.

 

Wil je aan de slag met onze tips voor het schilderen van je buitenmuren? Kom langs in de dichtstbijzijnde winkel. De colora coaches staan je er met raad en daad bij!

Reacties op:

Tips voor het schilderen van je buitenmuren

Jouw reactie
  • * Verplichte velden