Teak tuinmeubelen oliën: Natuurlijke look of een kleurtje?

Niets zo gezellig als lekker genieten op je terras. Minder leuk wordt het in vergrijsde teak tuinmeubels. Die vergrijzing ontstaat omdat er UV-licht en vocht in de tafel en stoelen doordringt. Smaken verschillen: sommige mensen vinden die grijze look best mooi, maar de meesten hebben liever goed verzorgde meubels die als nieuw lijken. Gelukkig kan je met een kleine inspanning zorgen voor een langdurige bescherming. De oplossing? Je teak tuinmeubelen oliën.

Teak tuinmeubelen oliën op twee manieren

 

Hoe je je teak tuinmeubelen gaat oliën hangt af van je persoonlijke voorkeur om al dan niet voor een kleurtje te gaan. Enerzijds kan je kiezen voor een olie met een neutrale kleur en anderzijds kan je ook gaan voor een kleurolie. Laten we beginnen met de eerste optie!

Teak meubelen kleurloos olieën 

Als je kiest voor de kleurloze behandeling, moet je ermee rekening houden dat de meubels elk jaar een onderhoudsbeurt nodig hebben. Indien je dat niet doet, bestaat er namelijk een grote kans dat er toch vergrijzing optreedt.

Hoe ga je te werk?

  • Reinig je teak meubelen met Woca Exterior Cleaner. Die zorgt ervoor dat al het vuil en mos van de meubelstukken verdwijnt.
  • Vervolgens laat je het oppervlak 24 uur drogen.
  • Als laatste stap ga je je teak tuinmeubelen oliën met een laag Woca Exterior Oil Natural.

Nog even deze tip: Zelfs als je een jaar na de behandeling nog geen vergrijzing ziet, breng je toch best een nieuwe laag olie aan om je tuinmeubelen preventief te beschermen.

 Teak tuinmeubelen oliën: Natuurlijke look of een kleurtje?

Teak tuinmeubelen kleuren

Als je kiest voor een olie in kleur, heb je het voordeel dat de teak meubelen langer beschermd zullen zijn. De kleur in het product zorgt er namelijk voor dat het UV-licht minder kan doordringen in je tuinmeubelen, waardoor de UV-stralen het hout minder aantasten en er geen vergrijzing ontstaat. Hoewel de olie gekleurd is, blijft de natuurlijke houtnerf toch behouden.

Hoe ga je te werk?

  • Reinig je teak meubels met Woca Exterior Cleaner. Die zorgt ervoor dat al het vuil en mos van de meubelstukken verdwijnt.
  • Vervolgens laat je het oppervlak 24 uur drogen.
  • Als laatste stap ga je je teak tuinmeubelen oliën met één à twee lagen Tuinolie of Woca Exterior Oil Kleur.

Vetvlekken verwijderen uit teak tuinmeubelen

Nog een extra – niet onbelangrijk! – weetje: Wanneer je tuinmeubelen in teak onbehandeld laat, kunnen er al snel vetvlekken op de meubelen komen. Die zijn meestal vrij makkelijk te verwijderen met wat bruine zeep. Voor een langdurige bescherming moet je je teak tuinmeubelen oliën.

Nu de zomer eraan komt, kan je ook je tuinhuis nog eens onder handen nemen. Je ontdekt alles over stijlvolle tuinhuizen in het nieuwe colora magazine in je dichtstbijzijnde colora-winkel ligt.

 Foto's: Woca

 

Deze producten heb je nodig om te slagen