Sjabloon verven

Wil je een unieke eyecatcher in je interieur? Iets origineel en creatief? Dan is sjabloon verven iets voor jou! Met een sjabloon schilder je snel en eenvoudig de mooiste tekeningen op je muren. Sjablonen zijn bovendien beschikbaar in elke figuur die je maar kan bedenken, en is daarom in iedere kamer mogelijk. Ontdek hoe je met behulp van een verfsjabloon je kamers omtovert tot echte pareltjes!

Sjabloon verven, hoe doe je dat?

Sjabloneren is erg gemakkelijk. Al wat je hoeft te doen is het volgende stappenplan volgen:

  • Stap 1: Zorg ervoor dat het sjabloon strak vastgekleefd isop de ondergrond door middel van schilderstape of spuitlijm. Het is erg belangrijk dat je sjabloon niet kan verschuiven en dat de verf niet onder het sjabloon terecht komt. Let er op dat het sjabloon waterpas geplaatst wordt.
  • Stap 2: Doseer de verf goed,zodat je geen overvloed aan verf gebruikt. Zo niet zal de verf van het sjabloon aflopen. Er bestaan ook speciale tamponeerkwasten die het sjabloneren vergemakkelijken.
  • Stap 3: Breng de verf al doppend aan.Het is de bedoeling om loodrecht op de wand te stempelen, binnen de openingen van het sjabloon. Om de verf dekkend aan te brengen werk je best met meerdere verflagen in plaats van te veel verf in één keer.
  • Stap 4: Laat de verf even aanpakken, maar laat ze niet volledig drogen. Verwijder nadien voorzichtig het sjabloon. Achtergebleven verfresten op het sjabloon kan je verwijderen zodat je het sjabloon nogmaals kan gebruiken.

Maak zelf een verfsjabloon

Snijd een sjabloon uit een stevig stuk karton of dik tekenpapier. Het materiaal dient stevig genoeg te zijn, maar nog wel wendbaar. Hou er bij het maken van je verfsjabloon steeds rekening mee dat je geschilderde figuur zal bestaan uit de uitgeknipte of uitgesneden delen.

Sjabloon tekeningen in je interieur

Je kan sjabloon tekeningen werkelijk overal in je interieur gebruiken. Een sjabloon figuur in de woonkamer is bijvoorbeeld een mooie eyecatcher, terwijl een geverfde figuur de kinderkamer extra vrolijk en kindvriendelijk maakt. Met behulp van sjablonen kan je ook leuke teksten schilderen in bijvoorbeeld je keuken, slaapkamer, badkamer of zelfs toilet! Alles mag en alles kan!

Reacties op:

Sjabloon verven

Jouw reactie
  • * Verplichte velden