Regenpijp in kunststof of PVC schilderen

Naast aluminium en hout is PVC een materiaal dat veelwordtgebruikt in de huizenbouw. Onder andere regenpijpen bestaan dikwijls uit PVC. Omdat de standaard kleur van PVC meestal niet zo aantrekkelijk is, wil men deze regenpijpen vaak schilderen. Harde PVC schilderen is perfect doenbaar, op voorwaarde dat je de juiste producten gebruikt. Let wel, we spreken hier niet over zachte PVC. Die soort schilder je beter niet.

Geef je woning een frisse look

Om technische redenen hoef je PVC niet te overschilderen, maar om esthetische redenen is het zeker verantwoord. Zo kan je de saaie grijze regenpijpen dezelfde kleur geven als de kleur van je muur. Daarmee haal je een dikwijls storend element weg en krijgt je woning meteen een mooiere en meer harmonieuze look mee.

Kunststof of PVC schilderen: stappenplan

Het is perfect mogelijk om kunststof of PVC te verven. Als je het stappenplan hieronder volgt, schilder je regenpijpen perfect mee met je gevel.

  1. Reinig de PVCof kunststof door schurend te ontvetten met Formule MC en een Scotch Brite of Scuf schuurspons.
  2. Spoel grondig namet water en laat drogen.
  3. Breng een grondlaag Omniprim Plusaan.
  4. Werk af met de verf die je voor je gevel gebruikt (vb. Sublimat of Bosscryl) in 1 à 2 lagen.

Wintertje wachten

Regenpijpen in PVC die al een tijdje zijn geïnstalleerd en weer en wind hebben getrotseerd, zijn beter overschilderbaar dan nieuwe PVC. Een wintertje wachten vooraleer te schilderen is dus vast en zeker een goed idee.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Reacties op:

Regenpijp in kunststof of PVC schilderen

Jouw reactie
  • * Verplichte velden