Prachtige kleurencombinaties: Vergrijsde pastels met felle accentkleuren

Ben je nog op zoek naar de ideale kleurencombinatie voor jouw interieur? Dan kan je je laten inspireren door de hedendaagse kleurentrends. Vergrijsde pastels zijn bijvoorbeeld erg in trek bij liefhebbers van retro en vintage, maar kunnen dienen om ieders interieur wat meer kleur en cachet te geven. Vooral in combinatie met enkele fluo accenten komen vergrijsde pastelkleuren erg goed tot hun recht!

Prachtige kleurencombinaties: Vergrijsde pastels met felle accentkleuren

De charmes van vergrijsde pastelkleuren

Pastelkleuren bestaan uit een basis van zuiver wit dat gekleurd wordt met één van de primaire kleuren. Op die manier ontstaat een lichte kalkversie van de oorspronkelijke kleurpigmenten. De aanwezigheid van het wit voorkomt dat de intensiteit van de kleur te overheersend wordt.

Vergrijsde pastelkleuren zijn allesbehalve somber en saai. Ze verwijzen naar de maatschappelijke waarden waar we weer meer belang aan hechten: eerlijkheid en transparantie. Bovendien zorgt een vergrijsd blauw, groen of geel voor een eenvoudige, maar tijdloze look.

Fluo accenten brengen leven

Verfaccenten in felle kleurtjes zoals knalgeel, rood of zelfs fluoroze zijn ideaal om je interieur wat meer pit te geven. Ze zorgen voor leven in huis en zijn ideaal om kleuraccenten aan te brengen.

Let echter op dat de fluo accenten niet de overhand nemen en dat je interieur verandert in een kleurboek in plaats van in een stijlvolle kamer. Schilder bijvoorbeeld een fijn lijntje in een fluo kleur op een neutrale muur of meubelstuk. Een deurlijst verven in een levendige tint, in plaats van de volledige deur, kan ook.

Fluo kleuren en pastels combinerenPrachtige kleurencombinaties: Vergrijsde pastels met felle accentkleuren

Fluo kleuren en pastels passen perfect bij elkaar en vormen een prachtige kleurencombinatie. Door de combinatie met fluotinten zijn pastelkleuren niet alleen zacht, maar ook pittig en fris. Ideaal om een vrolijke woonsfeer te creëren met een uitgesproken exotisch en nostalgisch karakter.

Kleine tafels in vergrijsd groen of een pastelblauw gecombineerd met een fluorandje staan bijvoorbeeld erg goed in een sober interieur. Daarnaast kan je je interieur verder opfrissen met enkele kleurrijke accessoires zoals vazen, kussens of plaids. Ben je echt een durver, dan kan je een volledige accentmuur in een fluo kleur verven.

Bekijk onze Trendspecial 2014 voor nog meer inspiratie en ontdek onze kijk op de trendkleuren voor volgend jaar!

Reacties op:

Prachtige kleurencombinaties: Vergrijsde pastels met felle accentkleuren

Jouw reactie
  • * Verplichte velden