Natuurlijke verfkleuren: ontdek de wereld bij je thuis

Hunker je naar wat extra warmte en zomergevoel tijdens de eerste lentedagen? Dan zijn deze trends zeker iets voor jou. Want een interieur dat exotische warmte uitstraalt, is helemaal in!

Latijns-Amerikaanse invloeden

De Latijns-Amerikaanse cultuur en al haar tradities zijn enorm in opmars. Authentieke eetculturen uit Peru veroveren de harten van Westerse chefs. En hedendaagse interieurarchitecten kijken naar landen als Mexico of Bolivië. Ze werken steeds vaker met felle kleuren, authentieke voorwerpen, gebakken klei en ambachtelijk geweven textiel. De woonkamer wordt een ontdekkingstocht doorheen verhalen en culturen. Of een spiegel van je eigen reisverhalen. Maar het is momenteel ook ongelofelijk trendy en hip!

Ontdek alle verfkleuren

5 tips om warme aardetinten te combineren in de woonkamer

1. Een mix van warme kleuren en natuurlijke materialen.

mix van warme kleuren en natuurlijke materialen
 

Met geweven riet en garens haal je oprechte warmte binnen. In combinatie met donkeroranje of trendy aardekleuren, zoals Crafted Orange of Holy Terra dompel je een ruimte onder in een knusse gloed. Met een likje fel oranje, zoals Red Eye en met natuurlijke materialen, zoals cactussen of andere groene gewassen, zorg je dan weer voor een dosis instant happiness!

 

2. Evenwichtige kleurencombinaties

Kiezen voor twee hoofdkleuren is een handige manier om tot een evenwichtig kleurenpalet te komen. En speel je binnen elke kleur met de verschillende tinten, dan je krijgt een mooi gebalanceerde kleurschakeringen. Wil je het geheel terug wat rustgevender maken, werk dan met wat aanvullende lichtere neutrals.

Warme kleuren worden versterkt als je ze contrasteert met koude kleuren. En je kan deze techniek perfect gaan toepassen om accessoires te accentueren. Deze wand én het meubel kregen samen een make-over met dezelfde monochrome kleur, Moody Green. Fantastisch wat het doet met de felgekleurde aardewerk!


  • evenwichtige kleurencombinaties
  • interieur voorbeeld warme en koude kleuren contrasteren

Kleuren: 

verfkleur holy terra we m138crafted collectie trendkleuren 2019 verfkleur red eye MY23verfkleur moody green we m122

3. Diepe, warme kleuren

diepe warme verfkleuren in de woonkamer

Een diepe donkeroranje kleur als Red Residence maakt het lekker knus. Ideaal voor een zithoekje. Toetsen van aubergine of avocado, zoals op zelfgebakken aardewerk of een meubeltje, werken hier nog versterkend. Zorg dan wel dat je ook wat ademruimte creëert met lichtere, natuurlijke materialen zoals hout of riet. Of met wat luchtig textiel!

Kleur: 

verkleur Red Residence

4. Breng textuur in huis

Monochrome kleuren en neutrals te saai? Dan is textuur je antwoord! Met decoratieve textuurverf geef je elke muur dat tikkeltje. Met een techniek zoals Claystuc krijgt je wand bijvoorbeeld een heel warm kleigevoel.

  • evenwichtige kleurencombinaties
  • interieur voorbeeld warme en koude kleuren contrasteren

Helemaal fan van Claystuc? Hiervoor is echter de ervaring van een vakman vereist. Ze wordt aangebracht met een stucmes en dat vraagt de geoefende hand van een echte professional. Vind een schilder die voor jou de klus klaart.

Ga je toch liever zelf aan de slag met een verftechniek, dan is Limestone een goed alternatief.

5. Of kies voor zachte, neutrale kleuren

diepe warme verfkleuren in de woonkamer

Hou je het toch liever bij effen neutrals? Dan kan een kleur als Soft Skin wonderen doen! Dankzij de natuurlijke toets van zachtroze krijg deze neutrale achtergrond een verrassend cozy uitstraling!

Kleur: 

verfkleur soft skin

 

Meer kleuren verkennen? Bekijk dan zeker eens onze Crafted Living trendkleuren uit de Trendcollectie 2019. Speel met de complementaire kleuren Crafted Red, Crafted Orange en Crafted Pink. En zet de kers op de taart met de overkoepelende aardetint Holy Terra voor een ronduit fantastisch palet! Bekijk de inspiratiebeelden.

Nog niet helemaal de juiste kleuren gevonden waarnaar je op zoek bent? Dan is kleuradvies aan huis misschien net wat je zoekt. Onze colora coach komt bij je langs, bekijkt je interieur en zoekt samen met jou naar een kleurenpalet op maat. Meer weten over kleuradvies.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Limestone Finish
  • impregneermiddel voor Limestone New

  • geeft oppervlakkige bescherming

  • solventgedragen

Vanaf € 26,12 voor 0.5 L

Detail

Reacties op:

Natuurlijke verfkleuren: ontdek de wereld bij je thuis

Jouw reactie
  • * Verplichte velden