Met Paint’ Off (classic of instant) en houtbeits creëer je zelf de mooiste vintage meubelen

Vintage meubelen zijn altijd een mooie blikvanger in huis en geven je kamer extra cachet. Het nadeel is dat nieuwe exemplaren vrij veel kosten. Gelukkig hoeft vintage meubelen niet altijd synoniem te zijn met je spaarrekening plunderen. Je kan de mooiste vintage meubelen namelijk gewoon zelf ontwerpen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een karakteristiek oud meubel, Paint’ Off instant of Paint’ Off classic en houtbeits.

De mooiste meubelen op de rommelmarkt

Om een vintage meubelstuk te maken heb je in de eerste plaats een mooi, oud en goedkoop meubelstuk nodig. Die kan je op de kop tikken in een bric-à-brac winkel of op de plaatselijke rommelmarkt. De meubelen zien er misschien oud en versleten uit, maar als ze nog in goede staat zijn en bij de stijl van je woning passen, kan je ze in een mum van tijd weer laten stralen als nooit tevoren.

Ontwerp je vintage meubel met Paint’ Off classic of Paint’ Off instant en Houtbeits

Heb je een oud meubelstuk gevonden? Dan kan de gedaanteverandering beginnen!

Start met het verwijderen van de oude verflaag. Dat doe je met behulp van Paint’ Off classic of Paint’ Off instant. Beide producten elimineren meerdere verflagen tegelijk en hebben een langdurige werking. Ze zijn ook bruikbaar op verschillende soorten ondergrond, zijn biologisch afbreekbaar, en dus minder schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Welk type Paint’ Off je nodig hebt, hangt af van de verfsoort die je moet wegwerken, het aantal verflagen en de houtsoort.

Gebruik Paint’ Off classic en Paint’ Off instant als volgt:

 1. Roer de Paint’ Off classic of Paint’ Off instant goed op.
 2. Paint’ Off classic: breng met een kwast of airless verfspuit een dikke, gelijkmatige laag Paint’ Off classic aan op de verflagen.Met Paint’ Off en houtbeits creëer je zelf de mooiste vintage meubelen

Paint’ Off instant: breng met een kwast dikke, gelijkmatige laag Paint’ Off instant aan op maximum 1m2 van het te behandelen oppervlak.

 1. Paint’ Off classic heeft voldoende inwerktijd nodig. Wie Paint’ Off instant gebruikt kan veel sneller aan de slag omdat het gaat om een snelwerkend afbijtmiddel gaat.
 2. Je kan een plasticfolie gebruiken om te voorkomen dat de Paint’ Off classic of Paint’ Off instant laag voortijdig opdroogt. De verflaag moet immers verwijderd worden als de Paint’ Off nog nat is, zo niet moet je behandeling herhalen.
 3. Verwijder de behandelde verlagen met een schraper. Je kan de verflagen ook wegnemen door ze met water nat te schuren. Dan komt er minder stof vrij en wordt het oppervlak ook gereinigd.
 4. Komen niet alle verflagen eraf? Dan kan je de behandeling best herhalen.
 5. Bij een nieuwe behandeling is het steeds nodig om het oppervlak eerst met water te reinigen. Vergeet ook je gereedschap niet schoon te maken.

Na Paint’ Off classic of Paint’ Off instant gebruik je Prime Colorstain (houtbeits) om je meubelstuk een vintage look te geven. Beitsen is het aanbrengen van een gekleurde, transparante of dekkende laag op hout. In tegenstelling tot vernis of lakverf, is beits dunner en dringt het deels in het hout door. Beits wordt aangebracht om het hout te kleuren en te beschermen. Afhankelijk van de houtsoort kan je met houtbeits trouwens verschillende resultaten verkrijgen.

 1. Breng houtbeits aan met een platte vernisborstel in de richting van de houtvezel totdat het hout verzadigd is.
 2. Veeg de nog natte houtbeits af met een propere vod.
 3. Werk af met een vernis naar keuze

Deze producten heb je nodig om te slagen

Prime Colorstain
 • beits of houtkleurmiddel voor onbehandeld hout

 • wordt afgewerkt met vernis

 • solventgedragen

Vanaf € 9,91 voor 0.25 L

Detail

Reacties op:

Met Paint’ Off (classic of instant) en houtbeits creëer je zelf de mooiste vintage meubelen

Jouw reactie
 • * Verplichte velden