Kleuren schilderen: hoe een perfecte lijn aanhouden?

In dezelfde kamer meerdere kleuren gebruiken, bezorgt je interieur extra cachet. Een basiskleur combineren met een opvallende accentkleur is een fenomeen dat meer en meer in opmars is. Kleuren schilderen vormt een aparte discipline waarbij een perfecte aflijning heel belangrijk is. Daarvoor gebruik je de juiste plakband en de acrylaatkit Bostokit.

Kleuren schilderen voor een klassevol interieur

Om de kleuren perfect op elkaar te laten aansluiten moet je omzichtig te werk gaan. Op het eerste gezicht lijkt het een moeilijke klus, maar je zal merken dat het – mits de juiste voorbereiding – perfect lukt. Als je het onderstaande stappenplan volgt, zal je kamer er piekfijn uitzien. Een accentmuur schilderen biedt tegelijkertijd een stijlvol en eigentijds resultaat.

Binnenhoek of scheiding tussen plafond en muur

 • Na het schilderen van de basiskleur – je hebt alle lagen gezet – plak je de afgewerkte muur af. Gebruik een aangepaste plakband, bestemd voor vers schilderwerk, met lage kleefkracht. Kleef de plakband ongeveer 2 mm uit de hoek.
 • Spuit op de scheiding van de plakband en de muur een dun laagje Bostokit met behulp van een kitpistool. Zo sluit je de eventuele openingetjes tussen de plakband en de muur volledig af. Wrijf de Bostokit aan (net overlappend met de plakband) met je vinger of met een licht vochtig sponsje zodat er nauwelijks laagdikte overblijft.
 • Overschilder de kit en daarna het volledige muurvlak. Verwijder de plakband onmiddellijk na het schilderen. Het laagje Bostokit komt er automatisch mee af. De scheidingslijn tussen beide kleuren is prefect loodrecht!

Kleuren schilderen: hoe een perfecte lijn aanhouden?

Kleuren schilderen: hoe een perfecte lijn aanhouden?

Kleuren schilderen: hoe een perfecte lijn aanhouden?

 

 

 

 

Kleuren schilderen: hoe een perfecte lijn aanhouden?

Kleuren schilderen: hoe een perfecte lijn aanhouden?Kleuren schilderen: hoe een perfecte lijn aanhouden?

 

Buitenhoek of effen muurvlak

 • Schilder de muur in de eerste kleur en laat de verf drogen. Schilder een stukje verder dan de plaats waar de scheiding komt.
 • Kleef een aangepaste plakbandop het geverfde vlak en druk die goed aan.
 • Neem een beetje verf van de kleur die je al geschilderd hebt. Rol een dunne laag op de rand van het plakband (deels op de muur, deels op het plakband), aan de kant waar je straks de accentkleurzal aanbrengen. Op die manier sluit je de eventuele openingetjes tussen plakband en muur volledig af met de verf van de basiskleur.
 • Overschilder – na droging – deze strook met de accentkleuren overlap eveneens de plakband.
 • Verwijder het plakband onmiddellijk na het schilderen en ook hier zal de scheidingslijn van de accentmuur er kaarsrecht uitkomen.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Bostokit
 • opkitten binnen

 • perfect overschilderbaar

 • gemakkelijk verwerkbaar

Vanaf € 7,55

Detail

Reacties op:

Kleuren schilderen: hoe een perfecte lijn aanhouden?

kris

Beste,

Mag je ook eerst de accentmuur verven en dan de overige muren en plafond in basiskleur?
Wat zijn de nadelen?

Alvast bedankt,

Kris

Ingrid van colora

Beste Kris,
Dit kan en mag zeker maar best wordt het minst dekkende kleur eerst gezet, dit geeft een indicatie van hoeveel lagen je nodig zal hebben en als je er eens naast zit kan het dekkender kleur dat je later zet dit dekken. Zo hoef je eigenlijk maar 1 keer af te plakken. Kleur dekt beter dan wit, tenzij het om felle tinten gaat, dit kan gerust nagevraagd worden in een colora winkel.
Succes.

van eyken

als je dan tweede laag de accentmuur wil geven,dan moet je tweede keer afplakken en af kitten? om rechte lijn te behouden?
Beste,
Indien je twee lagen na elkaar schildert kan je na de eerste laag de tape laten hangen en hoef je in principe maar 1 keer af te kitten. Wees wel voorzichtig bij het verwijderen van de tape. De eerste laag zal immers al min of meer uitgehard zijn, en het kan zijn dat je de verf mee van de muur trekt. In ieder geval best de tape zo snel mogelijk na het aanbrengen van de tweede laag verwijderen. Voor meer advies kan je altijd terecht bij een colora winkel in jou buurt. Succes, Ingrid.

Jouw reactie
 • * Verplichte velden