Kleuren combineren: de kracht van de natuur

De juiste kleuren kiezen is van groot belang voor de uitstraling van je interieur, de sfeer en de gezelligheid van je interieur. Kleuren combineren is een vak op zich en je trekt er het beste de nodige tijd voor uit. Wil je rustige en ontspannen sfeer in je woning creëren? Maak dan gebruik van natuurkleuren. In combinatie met de juiste tinten verkrijg je een mooi en harmonieus geheel.

Hang naar de natuur

Kleuren combineren: de kracht van de natuur

Natuurkleuren worden veel gebruikt in de meest uiteenlopende stijlen. En dat is niet verwonderlijk: ze zorgen immers voor een aangename sfeer in je woonkamer. De hang naar de natuur zit ingebakken bij de mens. Allerlei bruintinten vanaf beige tot donkerbruin zijn erg in trek. De licht beiges en zandtinten zijn perfect als basis, de donkere varianten zijn dan weer ideaal als accent. Maar ook  accessoires, meubels, kussens, …zijn mooi en tijdloos in aardetinten!

Kleuren combineren: op zoek naar evenwicht

Belangrijk bij kleuren combineren is kiezen voor de juiste kleurnuance en zoeken naar het perfecte evenwicht tussen verschillende tinten. Je kan beige- en bruintinten combineren met een felle en ‘hardere’ kleur zoals groen of rood of het iets koelere blauw. De natuurkleuren zorgen voor de harmonie, de felle accenten voor afwisseling en een bijzondere look. Accessoires in felle kleuren die eyecatchers vormen, leveren een leuke meerwaarde.

Natuurkleuren in de slaapkamer

Natuurkleuren passen ook perfect in slaapkamers. Ze zorgen voor een rustgevend effect en bieden ook eenvoud. Het resultaat is een authentiek en stijlvol interieur. Ook hier kan je voor een accentmuur in beige of bruin kiezen en nuances van die kleur in je bedlinnen of kussens laten terugkeren.

Meubels met een ‘natuurlijke’ look

Ook meubels in natuurkleuren en uit natuurlijke materialen vervaardigd, zijn niet weg te denken uit heel wat interieurs. Vooral in huizen met een landelijke of cottage stijl scoren ze goed. Ze geven je interieur een karakteristieke look.

De natuur is en blijft een bron van inspiratie, ook bij interieurinrichting!

Reacties op:

Kleuren combineren: de kracht van de natuur

Jouw reactie
  • * Verplichte velden