Maak van je kinderkamer een leuke beestenboel met muurstickers

Muurstickers … Ken je ze al? Ze bestaan in allerlei materialen, afmetingen, motieven en kleuren. Perfect om je kinderkamer op te vrolijken en er een leuke beestenboel van te maken. Wij geven je alvast een paar leuke ideeën en tips.

Op de groei

Een kinderkamer inrichten, da's toch de max hé! Toch hou je best rekening met een aantal zaken alvorens van start te gaan. Kinderen groeien namelijk letterlijk en figuurlijk "uit hun kamer". Na een paar jaar willen ze al iets anders dan wat jij voor ogen had bij de oorspronkelijke inrichting. Richt dus vooral in ‘op de groei’. 
 
Zijn ze al groot genoeg om je te zeggen hoe zij het zien? Geef hen dan zeker inspraak, maar hou de touwtjes in handen. Anders riskeer je kleurencombinaties of een thema dat ze na een paar maanden al volledig ontgroeid zijn. 
 
Tip: kies voor een neutrale tint en werk met accenten bv. een kleurwand, een muur met speciaal behang, schilderijtjes en fotokadertjes of muurstickers.
 

Muurstickers als originele muurdecoratie

Muurstickers zijn er in veel afmetingen, kleuren en motieven. Welke gebruik je best?

  • Vinylstickers zijn vervaardigd uit gekleurd vinyl van hoogwaardige kwaliteit. Je kan ze zowel verkrijgen in één kleur als silhouet of als full colour foto. De intense kleuren - maar liefst 43 verschillende - zijn semiglanzend. Ze zijn goedkoper dan textielstickers. Een minpuntje is dat je ze maar één keer kunt plaatsen en dat er bij het verwijderen wel eens lijmresten kunnen achterblijven.

  • Textielstickers zijn foto’s gedrukt op zelfhechtend textiel van hoge kwaliteit. Alle figuren worden full colour geprint met watergedragen inkten: minder vervuilend en dus beter voor het milieu. De kleuren zijn zachter met een mat uitzicht. Ze kreuken of scheuren niet en zijn makkelijk te herplaatsen of verwijderen zonder lijmresten. Let op bij een gekleurde achtergrond want de kleur kan lichtjes door de sticker schijnen.

  • Blackboard stickers worden gemaakt van zwart gestructureerd vinyl. Het leuke aan deze stickers is dat ze beschrijfbaar zijn met krijt. Zo kunnen de kids er zich helemaal mee uitleven.

Met muurstickers kan je er een echte beestenboel van maken. Er bestaan maar liefst 46 verschillende dierenstickers met boerderijdieren, vogels, jungle- en wouddieren. Ze zijn beschikbaar in vinyl en textiel met waarheidsgetrouwe foto’s van het dier en in afmetingen van XS tot XL. En je kan zelfs de kijkrichting van de beestjes kiezen!

Toch liever geen beestenboel? Geen probleem, want er zijn thema’s in overvloed: space, sport, nature, phantasy, retro, adventure, happy home, word wizard tot zelfs wall art (onze eigen geïllustreerde reeks ingekleurde muurstickers). Bekijk hier ons ruime aanbod.

Creatieve kinderkamertips op 4 niveaus


1. Muurdecoratie

Kies eerst de kleur van de muurverf en daarna de kleur van de muurstickers. Werk contrasterend of binnen dezelfde kleurtoon, maar dan liefst in dégradé (de sticker is dan lichter/donkerder dan de kleur van de muur). Heb je graag een unieke sticker met een persoonlijk touch? Neem dan zeker een kijkje in ons ruim assortiment muurstickers. Opgelet: als je pas hebt geschilderd, wacht dan best 2 weken vooraleer de sticker te kleven.

2. Plafonddecoratie

Hou de kleur van de plafondverf best licht, zo vermijd je dat het plafond naar beneden lijkt te komen. Met speels wegvliegende vogels of vlinders, wolken, een vliegtuig, een ruimtetuig, een planeet of sterren maak je het onmiddellijk lief, stoer of speels. Of breng een vlak aan op het plafond en trek dit door op de wanden aan het bed.

     

3. Vloerdecoratie

Schilder je plankenvloer in een leuke accentkleur, maar hou de wanden dan wel neutraal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heuse voetbalvloer, een indoor hinkelpad of altijd aanwezige twister? Als je de vloer liever ongemoeid laat, kan je de kinderkamer pimpen met (speel)matten: een leuke mat in de speelhoek (zo baken je ook meteen deze zone af) of een zacht schapenvelletje naast het bed (leuk om met de blote voetjes uit bed te stappen).

4. Meubeldecoratie

Schilder een kastje of het bed in een toffe tint, plaats een schoolbord tegen de muur, bekleed de binnenkant van de kast met een speels behang, maak een knus zithoekje onder de hoogslaper afgeschermd door gordijntjes of creëer een magneetmuur waarop alle tekeningen een plaatsje vinden. Alles is mogelijk! Kijk zeker ook eens naar onze inspiratiefoto’s om te ontdekken wat je nog allemaal kan doen om die kleine spruit zich helemaal groots te laten voelen in zijn/haar kamer.

 

Kijk zeker ook eens naar onze inspiratiefoto’s om te ontdekken wat je nog allemaal kan doen om die kleine spruit zich helemaal groots te laten voelen in zijn/haar kamer.

 

 

Reacties op:

Maak van je kinderkamer een leuke beestenboel met muurstickers

Jouw reactie
  • * Verplichte velden