Kinderkamer ideeën: Een muurschildering in de kinderkamer

Op zoek naar leuk idee om de kinderkamer in te richten? Met muurschilderingen kan je de kinderkamer verfraaien met persoonlijke en originele decoratie. Om muurschilderingen zelf te maken, hoef je trouwens geen professional te zijn. Met een vleugje creativiteit kan je zelf de mooiste muurschilderingen in de kinderkamer maken.

Een tekening kiezen

Kies een leuke tekening uit een kleurplatenboek of laat je kind mee beslissen over de muurschildering. Misschien heeft je kind een voorliefde voor Winnie The Poeh, Batman of wilt je kind liever het logo van z’n favoriete voetbalclub of automerk op de muur? Kies samen een tekening uit en vergroot de tekening nadien tot de gewenste grootte. Dit kan je via de computer of een kopieermachine doen.

De muurschildering op de muur tekenen

Teken de muurschildering eerst op de muur, zodat alle verhoudingen zeker juist zitten. Dat doe je best door met een beamer of projector te werken, omdat de tekening dan rechtstreeks op de muur geprojecteerd wordt in de juiste verhoudingen. Daarna hoef je enkel nog met een potlood over de lijnen te tekenen die op de muur geprojecteerd worden. .

Kinderkamer ideeën | Een muurschildering in de kinderkamerKinderkamer ideeën | Een muurschildering in de kinderkamerKinderkamer ideeën | Een muurschildering in de kinderkamer

 

 

 

De muurschildering op de muur verven

Nu de muurschildering op de muur getekend staat, is het belangrijk dat je de tekening nauwkeurig en precies inkleurt met verf. Zowel verf op oliebasis als verf op waterbasis zijn hiervoor geschikt. Als de tekening helemaal is ingekleurd, kan je met een dunne penseel en zwarte verf of een dikke zwarte stift de lijnen accentueren.

Lijkt een eigen tekening je te moeilijk? Dan kan je uiteraard ook beroep doen op sjablonen of muurstickers om de kinderkamer op een originele manier te verfraaien!

Kinderkamer ideeën | Een muurschildering in de kinderkamerKinderkamer ideeën | Een muurschildering in de kinderkamer

Reacties op:

Kinderkamer ideeën: Een muurschildering in de kinderkamer

Jouw reactie
  • * Verplichte velden