Je toilet schilderen – een stijlvol plekje voor jezelf

Wist je dat we bijna 3 jaar van ons leven op het toilet doorbrengen ? Toch is het dikwijls de laatste kamer waaraan we denken bij een renovatie. Heb je zin om een plekje te creëren waar je je goed voelt ? Volg dan onze tips om je toilet stijlvol in te richten !

Een toilet is een aparte ruimte die van de rest van je interieur is afgescheiden. Een reden te meer om er iets apart van te maken en er creatief mee uit de hoek te komen. Een leuk ingericht toilet is ook een aanrader om je gasten een aangename tijd tussen de vier toiletmuren te bezorgen.

Het toilet is dikwijls een krappe ruimte. Je vermijdt dus best om de ruimte vol te stouwen met rekken, schilderijen of snuisterijen. Om je toilet eigentijds in te richten, kies je best voor eenvoud : behangpapier met een trompe-l’œil of een XXL muursticker leveren een fraai resultaat op.

Je toilet met muurstickers versieren

Als de muren van je toilet betegeld zijn, kan je de tegels schilderen maar je kan ook voor een meer gemakkelijke en snellere oplossing kiezen : muurstickers. Je kan ze verkrijgen in heel veel motieven en kleuren en vindt er ongetwijfeld die bij je stijl passen. Bovendien is het heel gemakkelijk om ze aan te brengen en te verwijderen. Daardoor kan je dus zo vaak als je zelf wilt van inrichting veranderen.

Je toilet schilderen: met kleuren spelen

Lijkt je toilet op een cleane operatiekamer ? Voor sommigen is dat misschien hygiënisch, maar de meeste onder ons vinden het niet aangenaam en intriest. Om er een beetje leven en kleur in te brengen, kan je verschillende kleuren verf combineren. Ofwel schilder je één muur in een kleur en de rest in meer neutrale tinten, ofwel kies je twee bij elkaar passende kleuren. Dat is een bijzonder geslaagde oplossing voor toiletten zonder raam. Ten slotte kan je twee kleuren verf combineren en er in het midden een decoratieve band aan toevoegen.

Behangpapier in je toilet : een must voor een eigentijdse inrichting

Behangpapier met een trompe-l’œil of gelijnd behangpapier ? Behangpapier zorgt altijd voor een warme en elegante uitstraling. Een uitstekend en goedkoop idee voor je toilet !

Reacties op:

Je toilet schilderen – een stijlvol plekje voor jezelf

Jouw reactie
  • * Verplichte velden