Je muur schilderen in een accentkleur

Om de gepaste sfeer in je interieur te creëren, is het belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. In een moderne inrichting zijn accentmuren almaar meer terug te vinden. En dat is terecht want een muur schilderen in een bepaalde kleur geeft je interieur een levendige uitstraling en doet je kamer groter lijken. Het is wel belangrijk dat je de juiste muur de juiste verfkleur geeft want anders gaat het beoogde effect verloren.

Een muur schilderen voor meer dynamiek

Je muur schilderen in een accentkleur geeft een kamer meer dynamiek. In een kinderkamer kan je bijvoorbeeld voor een groene accentmuur kiezen. Daarmee leg je de link met de rustgevende natuur en zullen je kinderen als roosjes slapen. Ook in de keuken is een accentwand altijd een goed idee. De oppervlakte van de muur is daar meestal wat kleiner en je kan dan een felle verfkleur gebruiken die contrasteert met de keukenmeubels.

Een muur schilderen: hou rekening met de lichtinval

Verder moet je ook rekening houden met de natuurlijke lichtinval. Een muur schilderen in een donkere verfkleur is iets waarover je vooraf goed moet nadenken. Want muren waarop weinig licht valt, zullen sowieso een donker effect teweegbrengen. Je schildert ze dan ook best in een lichte accentkleur. Het is altijd handig om – vooraleer je aan het echte werk begint – een kleurstaal op de muur te verven om het effect van de verfkleur te ervaren.

Een muur schilderen in de juiste begeleidende verfkleur

Een muur schilderen in een bepaalde kleur betekent logischerwijs ook dat je de andere muren onder handen moet nemen. Dat doe je met de zogenaamde begeleidende verfkleuren. Dat zijn de kleurtinten die je combineert met je accentkleur en vooral rust in je interieur creëren. In de meeste gevallen zijn het witte verfkleuren.

Hoe kleiner de muur, hoe feller de kleur

Een muur schilderen in een accentkleur doe je niet zomaar. Een belangrijke factor waarmee je rekening moet houden, is de grootte van de accentmuur. De regel is: hoe groter het oppervlak, hoe lichter de verfkleur. Voor een kleine accentwand kies je best zuivere, opvallende kleuren. Zo zorg je ervoor dat een felle kleur op een klein oppervlak evenveel effect heeft als een zachte verfkleur op een grotere muur.

Een accentmuur in een lichte kleur creëert ruimte

Lichte verfkleuren weerkaatsen meer licht dan donkere kleuren waardoor ze je interieur groter doen lijken. Om een kleine kamer groter te doen lijken, verf je de accentmuur dus best in een lichte verfkleur. Donkere accentmuren zorgen er dan weer voor dat de ruimte meer gezelligheid en geborgenheid uitstraalt.

Je muur schilderen in een accentkleur  Je muur schilderen in een accentkleur  Je muur schilderen in een accentkleur  

 

 

 

Je muur schilderen in een accentkleur  Je muur schilderen in een accentkleur  Je muur schilderen in een accentkleur

 

 

 

Je muur schilderen in een accentkleur  Je muur schilderen in een accentkleur Je muur schilderen in een accentkleur