Je muur schilderen in een accentkleur

Om de gepaste sfeer in je interieur te creëren, is het belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. In een moderne inrichting zijn accentmuren almaar meer terug te vinden. En dat is terecht want een muur schilderen in een bepaalde kleur geeft je interieur een levendige uitstraling en doet je kamer groter lijken. Het is wel belangrijk dat je de juiste muur de juiste verfkleur geeft want anders gaat het beoogde effect verloren.

Een muur schilderen voor meer dynamiek

Je muur schilderen in een accentkleur geeft een kamer meer dynamiek. In een kinderkamer kan je bijvoorbeeld voor een groene accentmuur kiezen. Daarmee leg je de link met de rustgevende natuur en zullen je kinderen als roosjes slapen. Ook in de keuken is een accentwand altijd een goed idee. De oppervlakte van de muur is daar meestal wat kleiner en je kan dan een felle verfkleur gebruiken die contrasteert met de keukenmeubels.

Een muur schilderen: hou rekening met de lichtinval

Verder moet je ook rekening houden met de natuurlijke lichtinval. Een muur schilderen in een donkere verfkleur is iets waarover je vooraf goed moet nadenken. Want muren waarop weinig licht valt, zullen sowieso een donker effect teweegbrengen. Je schildert ze dan ook best in een lichte accentkleur. Het is altijd handig om – vooraleer je aan het echte werk begint – een kleurstaal op de muur te verven om het effect van de verfkleur te ervaren.

Een muur schilderen in de juiste begeleidende verfkleur

Een muur schilderen in een bepaalde kleur betekent logischerwijs ook dat je de andere muren onder handen moet nemen. Dat doe je met de zogenaamde begeleidende verfkleuren. Dat zijn de kleurtinten die je combineert met je accentkleur en vooral rust in je interieur creëren. In de meeste gevallen zijn het witte verfkleuren.

Hoe kleiner de muur, hoe feller de kleur

Een muur schilderen in een accentkleur doe je niet zomaar. Een belangrijke factor waarmee je rekening moet houden, is de grootte van de accentmuur. De regel is: hoe groter het oppervlak, hoe lichter de verfkleur. Voor een kleine accentwand kies je best zuivere, opvallende kleuren. Zo zorg je ervoor dat een felle kleur op een klein oppervlak evenveel effect heeft als een zachte verfkleur op een grotere muur.

Een accentmuur in een lichte kleur creëert ruimte

Lichte verfkleuren weerkaatsen meer licht dan donkere kleuren waardoor ze je interieur groter doen lijken. Om een kleine kamer groter te doen lijken, verf je de accentmuur dus best in een lichte verfkleur. Donkere accentmuren zorgen er dan weer voor dat de ruimte meer gezelligheid en geborgenheid uitstraalt.

Je muur schilderen in een accentkleur  Je muur schilderen in een accentkleur  Je muur schilderen in een accentkleur  

 

 

 

Je muur schilderen in een accentkleur  Je muur schilderen in een accentkleur  Je muur schilderen in een accentkleur

 

 

 

Je muur schilderen in een accentkleur  Je muur schilderen in een accentkleur Je muur schilderen in een accentkleur  

Reacties op:

Je muur schilderen in een accentkleur

donald van hecke

beste,
wij gaan onze woning herschilderen volledig in ral 9010 met zwarte accenten zoals zwarte gordijnen, zwarte stoelen en een zwarte accentmuur waar onze inbouwhaard in verwerkt is. Onze schilder die steeds met Boss verf schildert, raadt ons aan om geen "echt zwart " zoals ral 9005 te nemen, maar eerder een diep donker grijs of zwart dat iets zachter is. Onze vloer is grijs gevlamd.Klopt dit en kan u dan ons een ral kleur aanbevelen ? vriendelijke grtn, donald

Laura van colora

Dag Donald,

Wij zouden jou ook aanraden om een zachter zwart of off-black te kiezen als kleur. De kleur RAL9004 is bijvoorbeeld al een zachtere off-black dan RAL9005. RAL kleuren worden echter niet vaak gebruikt voor binnenshuis omdat deze te beperkt zijn in kleuren. Onze b>ZEN kleurenwaaier (onderaan de pagina via de link) heeft een aanbod van meer dan 60 grijstinten en 20 zwarttinten waaruit je off-blacks kan kiezen. Om zeker te zijn van jouw kleurkeuze, raden we een vrijblijvend bezoekje aan bij de a href=” https://www.colora.be/nl/onze-winkels”>dichtstbijzijnde colora winkel. Zo kan je een kleur kiezen dat mooi in overeenstemming is met de rest van jouw woning (vloer, meubilair, andere kleuren) om zo tot een harmonieus geheel te komen.

Alvast veel succes!

Annick Van Hoyweghen

Beste,

Ik had graag een accentmuur gehad, maar mijn kasten zijn wit en de deuren zijn creme kleurig. Wat doe ik dan best met de overige muren? Niet naar de deuren omkijken, en gewoon de overige muren wit schilderen, of een wit kiezen dat tussen wit en creme ligt? Of is er nog een andere oplossing?

Mvg,

Annick

colora

Beste Annick,

Neem enkele foto’s en ga eens langs bij een colora winkel in jou buurt voor gratis advies. Mooi meegenomen: deze week zijn het opendeurdagen en geniet je van 10% korting.

Succes,
Ingrid

Jouw reactie
  • * Verplichte velden