Houtworm bestrijden: hoe doe je dat?

Houtworm is een verzamelnaam voor een aantal insecten die gedroogd hout aantasten. Het zijn kevers waarvan de larven er wormachtig uitzien en verantwoordelijk zijn voor de ‘wormgaten’. Je herkent houtworm aan de ronde gaatjes in het hout (van meestal 1 à 2 mm). Als de larven nog in het hout zitten, is er meestal vers boormeel aanwezig. Met een speciaal product kan je houtworm bestrijdenzodat het hout volledig herstelt en weer zijn originele kracht uitstraalt.

Houtworm bestrijden met speciaal product

Wanneer de worm al in het hout zit, kan je de houtworm bestrijden met Boleum Curatif. Het is een kleurloos product dat de worm doodt.

Hoe ga te werk?

  • Verwijder alle aanwezige verf- of vernislagen door schuren of afbijten.
  • Ontdoe het aangetaste hout van vuil, stof en eventueel boormeel.
  • Strijk het hout enkele malen in met Boleum Curatif tot het verzadigd is. Gebruik bij voorkeur een platte kwast. Het is nog efficiënter om met een injectiespuit in de wormgaten te spuiten.
  • Na minimum 3 dagen kan je het hout eventueel overschilderen met een verf naar keuze.

Preventieve behandeling

Wil je liever niet met houtworm te maken krijgen? Dan kan je het hout preventief behandelen. Schilder het hout rondom met enkele lagen verf of vernis. Zorg dat er geen onbehandelde delen hout tussen zitten. Indien je het hout liever niet schildert, kan je het eveneens preventief insmeren met Boleum Curatif.