Houtveredeling

Houtveredeling betekent dat je hout verft en zo beschermt. Tegelijkertijd blijft de kleur of de structuur van het hout zichtbaar. Er bestaan echter ook verven die zowel de kleur als de structuur van je hout onzichtbaar maken.

Welke soort houtveredeling kiezen?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om het hout te veredelen. Elke soort houtveredeling heeft specifieke eigenschappen. Zo varieert bijvoorbeeld de levensduur en het uitzicht volgens de gekozen afwerkmethode.

(Half)dekkende houtveredeling zorgt ervoor dat enkel het reliëf en de nerf van het hout zichtbaar blijven. De houtkleur wordt daarentegen grotendeels onzichtbaar. Een preventief onderhoud om de 2 à 5 jaar is aangeraden. Kies Woodcolor Classic voor halfdekkende houtveredeling en Elastosatin One voor dekkende houtveredeling.

Houtveredeling

 

 

 

 

 

 

 

Bij transparante houtveredeling blijft het hout gedeeltelijk zichtbaar. De behandeling is niet volledig dekkend. De kleur van het hout zal evenwel verdonkeren bij onderhoudsbeurten. Kies voor Woodair Classic voor een transparante houtveredeling. Onderhoud om de 2 à 3 jaar is evenwel nodig.

Half transparante houtveredeling zorgt ervoor dat het reliëf en de nerf van het hout zichtbaar blijft. De houtkleur blijft enigszins zichtbaar, maar wordt onzichtbaar na onderhoud. Woodoil Classic is hiervoor een ideaal product. Tuinolie is niet-filmvormend, laat zich snel aanbrengen zonder veel voorbereiding en wordt best om de 1 à 2 jaar onderhouden.

Enkele specifieke toepassingen van houtveredeling

Welke toepassingen heeft houtveredeling zoal? Enkele voorbeelden:

Houtveredeling

Houten tuinmeubelen die buiten blijven staan en houten terrassen worden best veredeld met behulp van Woca Exterior Oil. Dat is een watergedragen behandeling die het hout een water- en vuilwerend oppervlak geeft. Het beschermt het hout bovendien tegen schimmel en groene aanslag.

Heb je cederhout in je tuin of op je terras staan? Behandel het dan met Woodoil Classic. Dit is een solventgedragen houtveredeling die het cederhout kleurt en beschermt en is verkrijgbaar in verschillende grijstinten.

Welke kleur kiezen voor houtveredeling?

Je kan hout veredelen met klassieke houtkleuren, maar je kan ook kiezen voor allerlei trendy verfkleuren uit onze verfcollectie. Hou er wel rekening mee dat de levensduur van de transparante houtbeschermingsproducten afhankelijk is van de gekozen kleur. Kleurloze producten of licht gekleurde producten laten het licht gemakkelijk door en beschermen de ondergrond minder goed dan donkere kleuren, die beter bestand zijn tegen schadelijk zonlicht. Bovendien hebben donkere kleuren minder onderhoud nodig.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Woodoil Classic
  • halftransparante, gekleurde olie voor hout buiten
  • beschermt tegen verwering en vergrijzing
  • solventgedragen

Vanaf € 12,48 voor 0.5 L

Detail
Woodair Classic
  • halfglanzende, halftransparante lazuur voor hout buiten
  • beschermt tegen verwering en vergrijzing
  • solventgedragen

Vanaf € 23,40 voor 0.5 L

Detail
Woodcolor Classic
  • halfglanzende dekkende beits voor hout buiten

  • éénpotsysteem met goede elasticiteit
  • solventgedragen

Vanaf € 26,22 voor 0.5 L

Detail

Reacties op:

Houtveredeling

Jouw reactie




  • * Verplichte velden