Waarin onderscheidt kwaliteitsverf zich?

Je woonkamer, slaapkamer of keuken is aan een opfrissing toe. Maar loont het werkelijk de moeite om te investeren in een kwaliteitsverf of kun je de klus evengoed klaren met een goedkopere verf?

3 doorslaggevende factoren

Een mooi verfresultaat hangt af van 3 doorslaggevende factoren:

In dit blogbericht bezorgen wij jou extra informatie over échte kwaliteitsverf. Maar wat bepaalt nu net die ‘kwaliteit’ en waarin onderscheidt een kwaliteitsverf zich van de goedkopere varianten?

Vind de juiste verf voor je project met de verfwijzer

Goedkoop vs duurkoop

De kwaliteit van een verf wordt in grote mate beïnvloed door de hoeveelheid en het soort bindmiddel in de verf. Een goedkopere verf bevat doorgaans weinig bindmiddel, maar bestaat voornamelijk uit vulstoffen en is daardoor poreus. Dat zorgt ervoor dat de verf niet goed onderhoudbaar is en het werkpatroon en alle overlappingen goed zichtbaar blijven eenmaal de verf droog is.

Een budgetvriendelijke verf van lagere kwaliteit bevat ook veel minder titaandioxide, wat de dekkracht en witheid niet ten goede komt. Niet aan te raden dus, als je geen vele lagen na elkaar wilt schilderen om tot een goed resultaat te komen.

De troeven van échte kwaliteitsverf zijn…

  • Goede dekkracht: Met kwaliteitsverf heb je weinig verflagen nodig om je ondergrond perfect te dekken. Minder lagen betekent ook minder werk. Voor muurverven streven we naar een topresultaat met slechts 1 grondlaag en 1 afwerkingslaag.

  • Prima hechting: Kwaliteitsverf garandeert je de best mogelijke hechting op de ondergrond, zodat het resultaat van je verfkarwei na een tijdje niet begint af te bladderen.

  • Perfecte verwerking: Goede verf is makkelijk aan te brengen op de muur. Ze is soepel, eenvoudig te verdelen over het oppervlak en geeft een egaal eindresultaat.

  • Geen gespat: Kwaliteitsverf die spat niet. Ze bestaat enkel uit kwalitatieve grondstoffen die op een slimme manier werden gedoseerd in de verf. Én ze wordt bovendien pas samengesteld na het doorlopen van verschillende verwerkingstesten.

  • Egaal eindresultaat: Het verschil in absorptie van de ondergrond wordt met een kwalitatieve primer geïsoleerd, zodat je geen glansverschillen, storende overlappingen of rolstructuren ziet.

  • Optimale kleurjuistheid: De kleurjuistheid is veel groter bij kwaliteitsverf dan bij goedkopere varianten. De verf heeft exact de kleur van je staal en kleurverschillen tussen bijvoorbeeld lakverf voor je deuren en dezelfde kleur muurverf voor je muren is zo goed als onbestaande.

  • Makkelijk onderhoud: Een kwaliteitsverf is beter te onderhouden, net doordat er meer en kwalitatiever bindmiddel inzit, wat een langere levensduur mogelijk maakt. De verf is bovendien minder gevoelig voor schade na allerhande aanrakingen.

    Let wel: er is ook nog een verschil in onderhoudbaarheid tussen kwaliteitsverven onderling. Zo zal een glanzende verf nog beter af te wassen zijn dan een matte verf.

 

Er is geen twijfel mogelijk, kwaliteitsverf heeft heel wat voordelen! Je zal er wel wat meer voor betalen, maar je bent wel zeker van een duurzaam en mooi resultaat.

De kwaliteitsverven van colora bieden een uitstekende bescherming voor elke ondergrond, zowel voor muren als voor hout, om te lakken of te vernissen…  Bijna alle verven zijn verkrijgbaar in de volledige range aan kleuren. Ook tussen kwaliteitsverven heb je verschillende prijsklassen naargelang de eisen die je stelt. Bij aankoop van onze kwalitatieve buitenmuurverven beloven we je graag voor minstens 10 jaar een goede hechting.

 

Ook overtuigd dat kwaliteit zichzelf terugbetaalt? Wij helpen je graag de juiste verf kiezen in je dichtstbijzijnde colora winkel.

Reacties op:

Waarin onderscheidt kwaliteitsverf zich?

Jouw reactie
  • * Verplichte velden