Hoe kalkverf aanbrengen: DIY

Kalkverf kent een echte revival. Niet te verwonderen, want het product biedt eindeloos creatieve mogelijkheden. Het resultaat is telkens uniek en dus verrassend. Kalkverf aanbrengen is gemakkelijk voor DIY-ers. Ontdek snel de 4 stappen.

Mooi, makkelijk en milieuvriendelijk

Kalkverf is een natuurlijk product - op basis van gebluste kalk - waarmee je mateloos kan experimenteren. Door te spelen met laagdiktes, kwaststrepen en overlappingen, krijg je een specifiek, schakerend uitzicht dat door geen enkele andere verf te evenaren is.

Kalkverf aanbrengen doe je met een kwast in diverse, verdunde lagen. Zo bekom je subtiele kleurvariaties en die rustgevende sfeer van gekalkte muren. Of je nu rechte strepen aanbrengt of lijnen kriskras door elkaar trekt, met ons Limestone-assortiment geef je elk interieur een natuurlijke uitstraling.

Een ander leuk weetje is dat kalkverf in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Je kan de kalkverf via MYMX laten aankleuren in elke gewenste 'lichte of middentint' en ook in enkele donkere kleuren.

Hoe kalkverf aanbrengen?

  1. Maak de muur effen. Gebruik een houten blokje of een wandschaaf om uitstekende korreltjes te verwijderen en plamuur bij waar nodig. Ontstof met een borstel en een vochtige doek.

  2. Breng met een blokkwast een grondlaag Bossprim aan, aangekleurd in de gekozen kleur uit de Limestone-collectie. Laat dit minimum 8 uur drogen.

  3. Vervolledig met twee lagen aangelengde Limestone (de eerste laag aangelengd met 15% water, de tweede laag met 25% water). Roer het verdunde mengsel regelmatig om. Laat elke laag 8 tot 24 uur drogen.

  4. Werk af met de Limestone Finish. Dit is een impregnatielaag die licht water- en vetafstotend is en een oppervlakkige bescherming biedt tegen vervuiling.

Opgelet:

Een kalklaag afwerken met vernis op waterbasis is geen goed idee, want zo kan je witte kalkuitspoeling veroorzaken. Bovendien neem je het kalkaspect dan grotendeels weg, wat niet de bedoeling kan zijn na jouw creatieve werk.

Wil je nog meer te weten komen over kalkverf? Doe hier meer inspiratie op. Genoeg ideetjes en wil je kalkverf kopen? Dat kan in onze webshop of in je dichtstbijzijnde colora winkel.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Bossprim
  • standaard primer

  • voor binnenmuren en plafonds

  • Zekerheid op een egaal eindresultaat.

Vanaf € 19,61 voor 0.5 L

Detail

Reacties op:

Hoe kalkverf aanbrengen: DIY

Jouw reactie
  • * Verplichte velden