Geurloze verf: alleen maar voordelen!

Vroeger bracht schilderen steevast geurhinder met zich mee. Niet alleen erg vervelend, maar ook niet zo gezond voor mens en milieu. Vandaag zijn er gelukkig al heel wat alternatieven en bestaat er zelfs geurloze verf. Ontdek snel alle voordelen van schilderen met geurloze verf!

Verf kunnen we eigenlijk opdelen in twee grote groepen: watergedragen en solventgedragen verf. In die laatste soort wordt een solvent – denk bijvoorbeeld aan white spirit – gebruikt als oplosmiddel. Het solvent komt vrij tijdens het droogproces en zorgt voor de typische verfgeur.

Watergedragen verven kunnen soms een klein percentage solvent bevatten. Dit kan mogelijks een lichte geur veroorzaken. Andere watergedragen verven zijn zo goed als reukloos omdat ze geen solvent bevatten.

Daar zit (g)een geurtje aan

Een typisch kenmerk van solventgedragen verven is een sterke geur. Bovendien zijn ze meestal veel schadelijker voor de gezondheid door de ongezonde dampen die vrijkomen tijdens het drogen.

Om een delicate plaats zoals een babykamer of slaapkamer te schilderen, kies je dus best voor een watergedragen, geurloze verf. Doordat er minder schadelijke stoffen aanwezig zijn en de verf sneller droogt, kan je de kamer sneller terug in gebruik nemen.

TIP: Verluchting is ook belangrijk bij geurloze verven want tijdens het droogproces komen er altijd een aantal schadelijke stoffen vrij.

Aan de slag met geurloze verf

Het gebruik van geurloze verf hoef je zeker niet te beperken tot de slaapkamers. Er bestaan eveneens geurloze verven om buiten te gebruiken. De indoorvarianten kan je in quasi elke ruimte van je huis toepassen.

Geurloze verf

Bossprim is de perfecte basislaag voor je plafond. Met Bossflow Mat zorg je voor een volledig matte afwerking.

Met Bossprim geef je de muren een grondlaag. Voor muren is een minder matte afwerking aanbevolen, omdat dit het onderhoud bevordert. Bossflow Silk en Boss-one Silk geven hier een halfmatte afwerking. Bossflow Satin en Bolatex zijn zijdeglanzend en ideaal voor ruimtes waar een hoge onderhoudbaarheid is aangewezen. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, waar je de muren makkelijk wilt kunnen afwassen. Ook de hoge zijdeglanzende Bossflow Satin is uitermate geschikt voor deze toepassing.

Geurloze hydrolakken zorgen voor een nieuw kleurtje op hout of kunststoffen. Persisto is ideaal voor bijvoorbeeld je keukenkasten of houten meubels. Voor kunststoffen gebruik je best Omniprim Extreme als watergedragen grondlaag om vervolgens af te werken met een afwerkingslaag naar keuze. De afwerkingslaag kies ja naar gelang de situatie en het gewenste resultaat.

De verf aanbrengen doe je met borstels en verfrollen die geschikt zijn voor watergedragen verf.

TIP: De handgrepen hebben meestal een blauw accent, zo kan je ze makkelijk herkennen!

 

Heb je schilderwerken gepland en wil je daarvoor de meest geschikte geurloze verf gebruiken? Kom dan gerust eens langs in de colora winkel in je buurt. Onze colora coaches helpen je graag bij het kiezen van de juiste kleur. Met je portemonnee hoef je trouwens niet in te zitten, het al dan niet geurloos karakter van de verf heeft geen invloed op de prijs!

Deze producten heb je nodig om te slagen

Bolatex
 • condensbestendige eindlaag voor vochtige ruimtes

 • keukens en badkamers

 • heel goed afwasbaar

Vanaf € 21,04 voor 0.5 L

Detail
Bossprim
 • standaard primer

 • voor binnenmuren en plafonds

 • Zekerheid op een egaal eindresultaat.

Vanaf € 22,92 voor 0.5 L

Detail
Bossflow Mat
 • matte eindlaag

 • voor binnenmuren en plafonds

 • zeer goede vloei

Vanaf € 22,92 voor 0.5 L

Detail
Boss-one Silk
 • halfmatte primer en eindlaag in één pot

 • voor binnenmuren

 • Ecolabel

Vanaf € 17,46 voor 0.5 L

Detail

Reacties op:

Geurloze verf: alleen maar voordelen!

Jouw reactie
 • * Verplichte velden