Gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur!

Zacht, donker, speels of fel … In 2018 bekent iedereen kleur. De laatste jaren werden heel wat lichte en neutrale tinten gekozen om je huis een Scandinavische look te geven. Nu het terug allemaal wat vrolijker mag, zijn felle en sprekende kleuren aan een opmars bezig. Laat je inspireren door één van onze 5 toffe trends voor 2018.

In 2018 spreekt het interieur voor zichzelf. We stappen vaker af van wit en kiezen volop voor kleur. Naargelang je stijl kan je opteren voor speelse prints of juist voor frisse tinten. Deze vijf trends bieden je alvast tonnen inspiratie om je interieur op te vrolijken of om gewoon enkele nieuwe accenten te leggen.

Exotic party

gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur

Dat de natuur heel uitbundig kan zijn, bewijst deze exotische trend. Het botanische thema was de vorige jaren al aanwezig – met groene kleuren en planten als Scandinavische invloeden. Nu wordt het allemaal nog vrolijker en speelser. Fleurige prints met flamingo’s of bananenbladeren maken van je interieur een exotisch feestparadijs. Kies bijvoorbeeld een muur uit om te behangen met een papier met prints. De andere muren kan je dan rustig houden, alhoewel de echte durvers volop kiezen voor de combi met een fel kleurtje. Hoe meer kleur, hoe beter! Denk aan een felgeel Yellow Submarine in combinatie met een limegroen Spring Green.

gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur

A mermaid’s tale

Nog zo’n vrolijke trend is de mermaidtegel. Vorig jaar waren de wit-glanzende metrotegels helemaal in. Dit jaar worden ze van de troon gestoten door de mermaidtegels. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze tegels de schubbenstructuur van een zeemeerminnenstaart.

Zie je het niet meteen zitten om je muur helemaal te betegelen? Geef hem dan deze mermaid look met behulp van onze metallic chic verf en dit sjabloon dat je hier kunt downloaden! Met een speelse ton sur ton in groen of blauw breng je de zee in je kamer. Groen is trouwens helemaal back in de interieurs, in alle schakeringen.

Bron foto mermaidtegel: Pinterest

Colour inspiration:

Groen: gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur

Blauw: gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur

Verf:      gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur 

Geometrical lines

Strakke geometrische lijnen en vormen zijn helemaal in. Kleurrijke motieven met driehoeken en fijne lijntjes in roze, gele of blauwe tinten zorgen voor bijzonder behangpapier in onze Cult-collectie. Maar ook in tapijten of bij de keuze van je dekbedovertrek kan deze trend wonderen doen als upgrade voor je interieur.

Kleuren eerste foto:
gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur
 gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur 

Wil je een DIY-accentmuur creëren? Verdeel de muur in verschillende vlakken en geef elk vlak een andere kleur. Kies voor ton sur ton met kleuren uit hetzelfde kleurenpalet, of waag jezelf aan colour blocking en combineer tegenovergestelde kleuren voor een tof contrast. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koel blauw zoals Blue Rhapsody in combinatie met een warm oranje zoals Burnt Orange? Lees hier hoe je de vlakken perfect kan aflijnen.

The Victorian Age

Waan je in het Engeland van weleer en de paleizen van Queen Victoria. De art-decostijl vertaalt zich in grote bloemen, klassieke meubels op hoge pootjes en zachte velvet-stoffen. Deze stijlvolle trend straalt één en al gezelligheid uit. Denk aan donkere kleuren: koningsblauw zoals Blue Universe, rijk paars zoals Purple Passion, flessengroen zoals Forgotten Green en wijnrood zoals Rose Plum. Weelderig bloemenbehang, al dan niet met metallic accenten, het zorgt allemaal voor een luxueus gevoel. Een gouden metallic verf in combinatie met het diepzwarte Black Galaxy blijft ook een perfecte match.

  • gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur
  • gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur  

Deze trend kan je ook moeiteloos integreren in een interieur van de 21ste eeuw. In combinatie met moderne meubels kies je bijvoorbeeld voor donkere kleuren op de muur. Of doe net het tegenovergestelde en ga voor zachte kleuren zoals vergrijsd paars of blauw op de muur en vintage meubels.

gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur

Forces of nature

Uiteraard blijven ook natuurlijk beige en lichtroze het goed doen. Zachte kleuren zoals blauw of kaki brengen nog steeds rust in de kamer. De heel natuurlijke kleuren doen denken aan het menselijk lichaam, met tinten als die van de huid, de ogen of de lippen. Een extra accent kan je creëren met warme en aardse tinten, bv. diepbruin of rood-oranje terracotta. Of voeg extra textuur toe met een structuurverf.

Voor gordijnen of beddengoed keren de naturelle stoffen vaker terug. Deze neutrale tinten zorgen voor een strak en tijdloos interieur. Metallics, al dan niet gecombineerd met glas of hout, geven het geheel een luxueuze toets.

Colour inspiration: 

gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieurgespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur

Kriebelt het al om je interieur onder te dompelen in één van deze trends? Of twijfel je nog over wat het best in jouw interieur past? Stap dan eens binnen bij de colora winkel in je buurt of reserveer online jouw kleuradvies aan huis.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Metallic Chic
  • acrylaatverf op basis van aluminiumpigmenten
  • metalliek en geschakeerd uitzicht

  • glanzend en onderhoudbaar

Vanaf € 18,21 voor 0.25 L

Detail

Reacties op:

Gespot: de nieuwste trends in kleur en interieur!

Jouw reactie
  • * Verplichte velden