Gespot: de 3 kleurtrends van 2016

Scandinavische pasteltinten kleuren al jarenlang onze huiskamers. En ook rustgevende natuurkleuren doen het nog altijd goed. Vallen er geen nieuwe kleurtrends te ontdekken?

Kleurtrend 1: Goud

In duistere tijden van crisis, hechten we extra belang aan luxe en uniciteit. Dat hebben enkele jonge ontwerpers uit de Golfstaten goed begrepen. Ze gebruiken dan ook erg veel goud in hun ontwerpen, een trend die stilaan ook onze contreien bereikt.

Gespot: de 3 kleurtrends van 2016

 

Het grote voordeel van goud is dat het in zowat elke kleurencombinatie tot zijn recht komt. Maar opgelet: overdrijf niet. Enkele raak gekozen goudaccenten geven een luxueus cachet aan je interieur, veel goud komt snel kitscherig over.

Gespot: de 3 kleurtrends van 2016

Kleurtrend 2: Felle kleuren

De jaren ’80 waren hét decennium van de felle kleuren: in de mode, in make-up, aan de muur.

Gespot: de 3 kleurtrends van 2016

Vandaag is deze kleurrijke en speelse stijl helemaal terug. Met typische eighties kleuren als muntgroen, roze, geel en helblauw. Ook drukke prints zijn helemaal terug. Eigenlijk kan bijna alles, zolang het maar maar fun is en opvalt. Don’t take it too serious!

Gespot: de 3 kleurtrends van 2016Gespot: de 3 kleurtrends van 2016 

 

 

 

 

Kleurtrend 3: Groener wonen

We horen het je al denken: “Groen? Logisch! Natuurkleuren zijn al tijdje in.” Maar niet te snel: laat die verfborstel nog maar even liggen…

Gespot: de 3 kleurtrends van 2016

Niet enkel de kleur groen, maar ook kamerplanten zijn aan een heuse comeback bezig: van een zeldzame cactus, over een terrarium in de keuken tot een muur vol mossen. Zeker in stadswoningen zijn groene kamerplanten aan een ongekende opmars bezig. Perfect om extra leven in huis te brengen.

Gespot: de 3 kleurtrends van 2016

Read more about:
2016, interieur, kleurtrends, trends

Reacties op:

Gespot: de 3 kleurtrends van 2016

walkershenri

graag iets meer weten over kleur vergrijsd groen nr bckd24
Beste Henri,
Wat wil je hierover weten ? Bij een colora winkel in jou buurt kan je steeds een kleurstaal bekomen. Ingrid

Jouw reactie
  • * Verplichte velden