Formica keuken verven: nieuwe look voor kasten en werkblad

Is je keuken aan renovatie toe? Wil je de keukenkasten en het werkblad in formica een nieuw likje verf geven? Dat kan perfect als je deze schilderklus goed voorbereidt en een aantal richtlijnen volgt. Formica is een plaatmateriaal met een kunstharslaagje. Dergelijke gladde materialen verven, vergt een specifieke aanpak.

Herschilderen in plaats van kopen

Je keukenkasten verven of het werkblad een andere kleur geven, kan wonderen doen. Je keuken zal er weer als nieuw uitzien en krijgt een frisse uitstraling! Je hoeft dus helemaal geen nieuwe keukenkasten of keukenwerkblad te kopen en daarmee spaar je heel wat geld uit.

Hoe formica schilderen?

Formica is een zeer glad materiaal, maar kan toch overschilderd worden. Als je maar op de juiste manier te werk gaat:

  • Reinig eerst het oppervlak door schurend te ontvetten met Formule MC en een Scotch Brite of Scuff schuurspons.
  • Spoel na met zuiver water en droog het oppervlak af.
  • Breng een grondlaag Omniprim extreme aan.
  • Werk af met een lak naar keuze in één of twee lagen: bijvoorbeeld Persisto PU Satin op waterbasis of Premium Satin XS op solventbasis.

Witte keuken verven? Gebruik watergedragen lakken

Als je te vinden bent voor een witte keuken, dan gebruik je het beste een watergedragen lak. Die vergeelt niet, in tegenstelling tot solventgedragen lakken. De vergeling treedt op door een chemische reactie die eigen is aan solventlakken en waaraan je zelf niets kan doen.

Extra laagje vernis

Lakken op waterbasis zijn iets minder krasvast dan lakken of solventbasis. Je keuken verven met een  watergedragen lak? Bescherm het werkblad dan met twee extra lagen Essence active. Het is een 2-component vernis die je werkblad extra krasvast maakt.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Reacties op:

Formica keuken verven: nieuwe look voor kasten en werkblad

Jouw reactie
  • * Verplichte velden