Faience tegels schilderen in de badkamer

Je hebt het huis van je dromen gevonden maar de badkamertegels zijn ouderwets of hebben een kleur die niet bij jouw stijl past? Je hebt geen zin in breekwerken, maar wil de faience tegels in badkamer toch vernieuwen? Dan is het schilderen van faience tegels de oplossing!  Je kan de kleur van je tegels volledig zelf kiezen, en het is sneller en goedkoper dan alle badkamertegels te vervangen

De tegels in je badkamer schilderen: materiaal voorbereiden

Om je faience tegels te verven heb je nodig:

 • Schuursponsje van Scotch Brite
 • Een neutraal reinigingsmiddel zoals Formule MC
 • Een grondlaag Omniprim extreme
 • Een verfrol en verfborstel
 • Elastokit en een kokerpistool
 • Muurverf Bolatex

Bovenstaande producten kan je kopen in één van onze winkels of op onze e-shop.

Schilder je badkamertegels in 7 stappen

 1. Reinig en ontvet de tegels grondig met behulp van een Scotch Brite schuurspons en Formule MC. Als er onregelmatigheden zijn in het tegelwerk, repareer deze dan, zodat je een homogeen en proper werkoppervlak hebt.
  Spoel alles goed af met zuiver water en droog de tegels en de voegen goed af.
  Plakde niet te schilderen delen af.
 2. Breng een grondlaag Omniprim extreme aan over het hele oppervlak. Probeer de grondlaag zo egaal mogelijk aan te brengen. Laat de grondlaag minimum 6 uur drogen.
 3. Tijd om te kitten met Elastokit en een kokerpistool. Strijk de voeg plat met een natgemaakte vinger en laat de kit drogen.
 4. Werk af met Bolatex die je aanbrengt met een verfrol. Afhankelijk van de kleur en de laagdikte kan een tweede afwerklaag nodig zijn. Laat voldoende tijd na de eerste verflaag voor je de tweede aanbrengt.
 5. Laat de laatste laag ongeveer 12 uur drogen. Tijdens deze periode verwijder je best ook de plakband die je in stap 1 aanbracht. Je hebt overigens geen vernis of beschermingslaag nodig. Je kan – na volledige droging – meteen je badkamer gebruiken!

Beschilderde faience tegels onderhouden

De Bolatex muurverf heeft het voordeel dat het gemakkelijk te onderhouden is. Om je geverfde faience tegels te onderhouden gebruik je een zachte spons en steeds een neutraal reinigingsmiddel, zoals Formule MC neutral.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Bolatex
 • keukens en badkamers

 • heel goed reinigbaar

 • zijdeglanzend

Vanaf € 16,02 voor 0,5 L

Detail
Scotch Brite Scuff

Handig schuursysteem met aan weerszijden Scotch Brite op een drager van synthetische spons.

Vanaf € 7,13
Detail

Reacties op:

Faience tegels schilderen in de badkamer

Marleen van Rie

Kan je de faience zodanig schilderen dat je de originele structuur zo goed als mogelijk kan verbergen?
Dank voor je antwoord
mvg
Marleen

Meli van colora

Goede namiddag Marleen,

Bedankt voor je reactie. Om de structuur van de faience te verbergen, kun je deze rechtstreeks uitplamuren met Ardex R1, een plamuur die hecht op die specifieke ondergrond.

Wanneer je faience zonder plamuren wilt schilderen, ontvet je deze eerst schurend met Scotch brite en Formule MC. Daarna neem je een grondlaag Omniprim voor extreme plaatsen en werk je deze af met 2 lagen Bolatex.

Zonder het uitplamuren van je faience, zal de structuur van de ondergrond nog altijd heel zichtbaar blijven.

Voor meer informatie over jouw specifieke situatie, neem gerust contact op met jouw colorawinkel. Hierbij vind je het overzicht van onze winkels

Kleurrijke groetjes,
Meli van colora

Jouw reactie
 • * Verplichte velden