Faience tegels schilderen in de badkamer

Ben je de ouderwetse badkamertegels in je badkamer beu gezien? Je hebt geen zin in breekwerken, maar wil je badkamer toch een nieuwe look geven? Je faience tegels schilderen is de oplossing! 

Tegels schilderen in de badkamer: wat heb je nodig?

Je faience tegels verven? Dit heb je nodig:

Badkamertegels schilderen in 7 stappen

 1. Reinig en ontvet de tegels grondig met behulp van een Scotch Brite schuurspons en Formule MC. Als er onregelmatigheden zijn in het tegelwerk, repareer deze dan, zodat je een homogeen en proper werkoppervlak hebt.
  Spoel alles goed af met zuiver water en droog de tegels en de voegen goed af.
  Plak de niet te schilderen delen af met de juiste afplaktape voor jouw ondergrond.
 2. Breng een grondlaag Omniprim extreme aan over het hele oppervlak. Probeer de grondlaag zo egaal mogelijk aan te brengen. Laat de grondlaag minimum 6 uur drogen.
 3. Tijd om te kitten met Elastokit en een kokerpistool. Strijk de voeg plat met een natgemaakte vinger en laat de kit drogen.
 4. Werk af met Bolatex die je aanbrengt met een verfrol. Afhankelijk van de kleur en de laagdikte kan een tweede afwerklaag nodig zijn. Laat voldoende tijd na de eerste verflaag voor je de tweede aanbrengt.
 5. Laat de laatste laag ongeveer 12 uur drogen. Tijdens deze periode verwijder je best ook de plakband die je in stap 1 aanbracht. Je hebt overigens geen vernis of beschermingslaag nodig. Je kan – na volledige droging – meteen je badkamer gebruiken!

Badkamer tegels schilderen in 7 stappen - afplakkenBadkamer tegels schilderen in 7 stappen - verticaal schilderenBadkamer tegels schilderen in 7 stappen - horizontaal schilderen

Beschilderde faience tegels onderhouden

De Bolatex muurverf heeft het voordeel dat het een afwasbare verf is. Om je geverfde faience tegels te onderhouden gebruik je een zachte spons en steeds een neutraal reinigingsmiddel, zoals Formule MC neutral.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Bolatex
 • keukens en badkamers

 • heel goed reinigbaar

 • zijdeglanzend

Vanaf € 16,02 voor 0.5 L

Detail
Elastokit
 • afdichtingskit

 • buitentoepassingen

 • perfect overschilderbaar

Vanaf € 6,53

Detail
Cormix Plat
 • borstel voor binnenmuren

 • ideaal om af te zetten

 • platte uitvoering

Vanaf € 3,81

Detail

Reacties op:

Faience tegels schilderen in de badkamer

Marleen van Rie

Kan je de faience zodanig schilderen dat je de originele structuur zo goed als mogelijk kan verbergen?
Dank voor je antwoord
mvg
Marleen

Meli van colora

Goede namiddag Marleen,

Bedankt voor je reactie. Om de structuur van de faience te verbergen, kun je deze rechtstreeks uitplamuren met Ardex R1, een plamuur die hecht op die specifieke ondergrond.

Wanneer je faience zonder plamuren wilt schilderen, ontvet je deze eerst schurend met Scotch brite en Formule MC. Daarna neem je een grondlaag Omniprim voor extreme plaatsen en werk je deze af met 2 lagen Bolatex.

Zonder het uitplamuren van je faience, zal de structuur van de ondergrond nog altijd heel zichtbaar blijven.

Voor meer informatie over jouw specifieke situatie, neem gerust contact op met jouw colorawinkel. Hierbij vind je het overzicht van onze winkels

Kleurrijke groetjes,
Meli van colora

Jouw reactie
 • * Verplichte velden