Een glas schilderen met bordverf: zo doe je dat!

Met bordverf kan je heel wat meer doen dan een krijtbord beschilderen. Je kan er creatief mee aan de slag in de keuken om een leuk memobord te maken of om je kan er een muur in de kinderkamer mee verven, zodat je kinderen zomaar op de muur mogen tekenen. Bordverf leent zich echter ook voor nog heel wat andere toepassingen. Zo kan je bijvoorbeeld een glas schilderen met bordverf om leuke gepersonaliseerde glazen, potjes en voorraadbokalen te maken.

Een glas schilderen met bordverf: zo doe je dat!

Glas schilderen met bordverf: enkele creatieve ideeën

Krijg je vaak vrienden over de vloer die steevast vergeten uit welk glas ze drinken? Dat los je voortaan op met een likje bordverf: een slimme en originele oplossing voor wie graag gasten ontvangt. Met de beschrijfbare verf noteer je de naam van jouw gast op het glas. Dat doe je op het glas zelf, of bij een wijnglas op de voet van het glas. Handig, mooi en creatief! Bovendien kan je heel wat verschillende kleuren gebruiken, zodat je zelf een leuk assortiment glazen kan samenstellen.

Een glas schilderen met bordverf: zo doe je dat!

Een glas schilderen met bordverf: zo doe je dat!

Je kan bordverf eveneens gebruiken om voorraadbokalen te beschilderen. Op die manier weet je in één oogopslag wat er in de bokalen zit. Erg praktisch als graag kookt en je heel wat van die bokalen in je kast hebt staan.

Glas schilderen met bordverf: zo doe je dat

Om glas te schilderen met bordverf heb je de volgende materialen nodig:

 • Tape
 • Fijn schuurpapier
 • White spirit en een vod
 • Omniprim extreme wit
 • Een kwast voor de grondlaag
 • Een kwast voor de bordverf
 • Bordverf

Eens je de juiste materialen bij elkaar gesprokkeld hebt, kan je aan de slag gaan:

Een glas schilderen met bordverf: zo doe je dat!

 1. Ontvet de voorraadbokaal
 2. Plak de bokaal af met tape om een gewenste etiketvorm te verkrijgen. Wil je de voet van een wijnglas schilderen, plak dan de steel van het glas af.
 3. Breng een grondlaag Omniprim extreme aan met een kwast. Laat dit minstens 6uur drogen.
 4. Breng een laag bordverf op het glas aan. Laat dit minstens 24 uur drogen en breng nadien een tweede laag aan. Schuur de eerste laag lichtjes op vooraleer je aan de tweede laag begint.
 1. Laat de bordverf ongeveer één week drogen vooraleer je het met krijt beschrijft. Daarna kan je het oppervlak zoveel keer opnieuw beschreven als je zelf wilt. Elk opschrift kan je eenvoudigweg met een doek verwijderen.
Een glas schilderen met bordverf: zo doe je dat! Een glas schilderen met bordverf: zo doe je dat! Een glas schilderen met bordverf: zo doe je dat! Een glas schilderen met bordverf: zo doe je dat!  

Deze producten heb je nodig om te slagen

Reacties op:

Een glas schilderen met bordverf: zo doe je dat!

Jouw reactie
 • * Verplichte velden