Decoreer je huis in kerstsfeer!

Geen mooiere tijd om je huis te versieren dan de kerstperiode. Daarom presenteren we hier enkele fijne en inspirerende decoratie-ideeën voor “a holly jolly christmas”. En nog beter, het zijn allemaal doe-het-zelf-ideeën om zelf aan de slag te gaan!

De eindejaarsperiode is hét moment om ’s zot doen, (bijna) alles is mogelijk. Eén wijze raad echter: hou het stijlvol. En wie stijl zegt, denkt colora. In deze blog geven we jou dan ook enkele DIY-tips, speciaal voor de feesten: van kerstkaarten tot gepersonaliseerde cavaglazen en van slingers voor in de kerstboom tot kaarsenhouders…

 Tip 1

Je kerstballen beu? Overschilder ze gewoon! Bordeaux of donkergroen in combinatie met metallic goud en zilverkleuren geven je kerstballen en kerstboom een feestelijke glitter. Let it shine!

Trouwens, het moet niet altijd enkel een kerstboom zijn, ook elanden of herten passen helemaal in de kerstsfeer, dus laat je maar helemaal gaan in die kerstdecoratie!

Decoreer je huis in kerstsfeer met elanden

Tip 2

Versier je tafel

Vergeet je ook altijd welk glas bubbels dat van jou is? Of is er misschien iemand anders mee weg? Wij hebben de oplossing: personaliseer je glazen met bordenverf waar je de namen op kan schrijven met krijt. Zo voorkom dat je zatte nonkel naar het verkeerde glas graait. Check op dit blogbericht hoe je te werk gaat.

Voet van wijnglas schilderen    Gepersonaliseerde glazen met bordverf

Bordenverf kan trouwens ook gebruikt worden op gewone glazen of op lege bokalen of confituurpotjes. Zo maak je er originele theelichthoudertjes van. Schrijf er een leuke kerstboodschap op of zet ze voor de gelegenheid gewoon in feestelijke kerstkleuren. Why not!

Theelichthouders met kerstwensen

 Tip 3

Maak lekker je eigen slingers met restjes behangpapier! Wat heb je naast behangpapier in toffe patroontjes nog nodig: een kleurrijk touw, wat gekleurd papier voor de achterkant en ter afwisseling van het patroon, een schaar, een potlood, een lat, wat lijm en een nietjesmachine. Wij knipten er driehoeken uit, maar laat je maar helemaal gaan en experimenteer erop los met andere vormen. Klaar? Hang ze aan het plafond of versier er je kerstboom mee. Gegarandeerd een feest.

Driehoeken uittekenen voor slinger  Driehoeken uittekenen voor slinger  Gekleurd papier op driehoeken kleven voor versteviging

                                    Driehoeken vastnieten op touw   Kerstslinger ophangen

 

Tip 4

Maak je eigen kerst- en nieuwjaarskaartjes: stuur ’s iets anders naar de bomma dan een stroperige prent met een wintertafereeltje. Nee, pimp je kaartjes lekker zelf! Wat heb je nodig? Een zwart-wit foto (kopieer desnoods een kleurfoto), een stokje/rietje/prikkertje/takje, enkele restjes verf en een ietsiepietsie geduld. Als je een echt creatief talent bent kan je er een waar kunstwerkje van maken met geschilderde kerstboom, ijssterretjes of sneeuwvlokje en alles erop en eraan. Meer van het snelle werk? Met wat stipjes of streepjes in warme kerstkleuren geef je er ook al een prachtige personal touch aan.

Kerstkaartjes versieren met verf  Zelf kerstkaartjes maken - Benodigdheden

Met deze zelfgemaakte creaties krijg je vast en zeker complimenten van je gasten. Geniet van de feesten… en van je interieur!

Zelfgemaakt kerstkaartje van foto's

Reacties op:

Decoreer je huis in kerstsfeer!

Jouw reactie
  • * Verplichte velden