De ideale kleuren om de hal te schilderen

De hal is het visitekaartje van je woning en bepaalt de eerste indruk die bezoekers zullen hebben als ze binnenkomen. Een juist kleurgebruik in de hal is daarom cruciaal. Lees hier alles over de ideale kleuren om de hal te schilderen!

De hal als actieve ruimte

De ideale kleuren om de hal te schilderen

Als je de hal gebruikt als een doorgangsruimte waar je enkel tijd spendeert als je je jas weghangt of je schoenen opbergt, dan kan je de hal schilderen in opvallende kleuren die de nodige energie naar de hal brengen. Kies evenwel voor kleuren die een aangename en uitnodigende sfeer in de hal oproepen en die passen bij de grootte en lengte van de hal.

Op de deuren in de hal leg je best geen accenten, tenzij ze bedoeld zijn om aandacht te trekken.

De smalle, lange gang

Als je een smalle en lange gang hebt, met weinig daglicht en veel deuren, is het aangeraden om de hal te schilderen in kleuren die de ruimte optisch groter doen lijken. Schilder daarom de achterste wand in een lange gang in een donkere kleur, zodat de ruimte korter en breder lijkt. Je hal zal eveneens breder lijken als je de tegenovergestelde lange wanden in een verschillende kleur schildert.

Heb je een hal die hoog en smal is, schilder dan de langste muren in een lichtere kleur dan de korte muren. De deuren kan je minder opvallend maken door ze in dezelfde kleur als de muren van de hal te schilderen.

De trap in je hal schilderen

De ideale kleuren om de hal te schilderen

Een trap is vaak een dominant element in je hal. Je kan ervoor kiezen om je trap te accentueren of net de aandacht ervan af te leiden. Schilder je de trap én de muren van je hal in een lichte kleur, dan gaat de trap als het ware op in de omgeving en zal die minder dominant zijn in de ruimte. Schilder je daarentegen de trap of de steunmuur in een donkere of felle kleur, dan ga je de trap net gaan accentueren. Heb je een trap die mag gezien worden, dan is dit laatste zeker een goed idee. Op die manier trek je alle aandacht naar je trap.

De open hal

Wie over een open hal beschikt, dient rekening te houden met de kleuren in de andere ruimtes van de woning. Je schildert de hal dan best in dezelfde stijl of dezelfde kleur als de aanpalende vertrekken, zodat je één harmonisch geheel creëert.

Heb je meer hulp nodig om de juiste kleuren voor je hal te kiezen? Kom dan naar de verfwinkel in je buurt voor gratis kleuradvies!

Reacties op:

De ideale kleuren om de hal te schilderen

Patrick vanoeveren

Graag een advies voor een keur voor een gang en halen voor beneden en doorlopend naar boven .
Hou van lichte kleuren

Ingrid van colora

Beste Patrick,
Neem enkele foto’s en ga eens langs bij een colora winkel in jouw buurt voor gratis advies in de winkel.
Vriendelijke groeten.

Jouw reactie
  • * Verplichte velden