Betrapt!

Een trap is een functioneel element in het interieur. Soms wordt de trap weggestoken tussen twee muren, maar evengoed kan de trap net een sterk architecturaal element in je woning zijn. Laat je inspireren door onze leuke trapideeën!

Moderne trappen uit hout, metaal, glas of een combinatie van deze materialen, betonnen trapconstructies of trappen uit natuursteen, authentieke herenhuis-trappen, plaats besparende draaitrappen, trappen met cottage-allures, zwevende treden verankerd in de muur, … je hebt ze in alle maten, vormen en kleuren!

Originele trapideeën

Niet alleen de trap, maar ook de styling van de trap is bepalend voor de look. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boekenkast-trap, traptreden die meten ook lades zijn om je schoenen op te bergen, een keukenblok als bordes of een trap met een glijbaan voor de kids?

Bestaande trappen verven

Zit je met een bestaande onopvallende trap, dan kan je met een likje verf echt wonderen doen! Een trap in een lichte kleur is luchtiger dan een trap in een donkere kleur. Nog luchtiger en licht wordt het wanneer je op wanden en vloer ook speelt met wittinten. De trap accentueren doe je door de muur waartegen de trap zit, te verven in een contrasterende kleur.

Betrapt!

Een authentieke trap in een herenwoning geschilderd in een zwarte of antracietgrijze kleur oogt dan weer heel chique. Zeker in combinatie met muren in off-white, maken van je trap een echte eyecatcher.

Betrapt!

Experimenteren met trappen

Aangezien de trap meestal in een ruimte staat waar je doorloopt, is experimenteren met donkere of felle kleuren zeker mogelijk. Nog creatiever is om je trappen te nummeren, er een leuk tekstje op te verven of, voor echte durvers, elke trede in een andere kleur te verven. Heel tof is om een dégradé effect te bekomen door de treden van donker naar licht te verven. Je kan ook de kleur van de vloer laten doorlopen op de trap. Of een traploper centraal over de trap heen verven! Een print die doorloopt over de trap of treden beschilderd met quotes, geven je trap een heel persoonlijke toets.

Trapleuning

En last but not least: Vergeet ook de trapleuning niet! Ofwel kies je ervoor om die zo onopvallend mogelijk te maken en verf je de trapleuning met de muur mee, of ga voor het tegenovergestelde en schilder de leuning in een pittige accentkleur!

Betrapt!

Betrapt!

Betrapt!

Reacties op:

Betrapt!

Jouw reactie
  • * Verplichte velden